Μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό της Ισπανίας από τη Ρωσία στα πέναλτι, τα σημερινά φαβορί θα ήθελαν να «καθαρίσουν» την υπόθεση πρόκρισης πριν στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.

Το μεγάλο φαβορί πλέον για την κατάκτηση της διοργάνωσης, Βραζιλία, θα δοκιμαστεί απέναντι στο μαχητικό Μεξικό (17:00). Ο Τίτε θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ντάγκλας Κόστα ενώ ο Μαρσέλο μέχρι τελευταία στιγμή θα είναι αβέβαιος.

Παρόλα αυτά τα θετικά νέα στο στρατόπεδο της «Σελεσάο» είναι η επιστροφή του του Ντανίλο ο οποίος απουσίασε στις αναμετρήσεις με Κόστα Ρίκα και Σερβία.

Στο άλλο στρατόπεδο Μεξικανοί αν και έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις απέναντι στα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου απέναντι σε Γερμανία και Ν. Κορέα,κόντρα στη Σουηδία εμφανίστηκαν… μπερδεμένοι και γνώρισαν την ήττα με 3-0.

Αν και αυτή η ήττα δεν αποδείχθηκε μοιραία για τους παίκτες του Χουάν Κάρλος Οσόριο οι «Ελ Τρι» πρέπει να εμφανιστούν πολύ καλύτεροι αν θέλουν να ελπίζουν για κάτι στη διοργάνωση.

Στην δεύτερη αναμέτρηση της ημέρας το Βέλγιο αντιμετωπίζει την Ιαπωνία στο Ροστόφ (21:00).

Μετρώντας 3 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις οι Βέλγοι προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον όγδοο όμιλο. Βλέποντας πολλά από τα φαβορί να αποκλείονται οι «κόκκινοι διάβολοι» συνεχίζουν να τρέφουν ελπίδες για μια διάκριση της «χρυσής» γενιάς τους.

Για να συμβεί αυτό πρέπει πρώτα να περάσουν το εμπόδιο της Ιαπωνίας. Οι «Σαμουράι» πέρασαν με… καραμπόλα στα νοκ άουτ παιχνίδια. Αν και το σύνολο του Ακίρα Νισίνο απιτελείται από πειθαρχημένους παίκτες, η ποιότητα του Βελγίου είναι αρκετή για να δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.