Μία νίκη μακριά από τον 11ο τίτλο του στο Ρολάν Γκαρός βρίσκεται ο Ράφαελ Ναδάλ. Αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι στο χώμα είναι ανίκητος, ο Ισπανός τενίστας νίκησε εύκολα τον Αργεντινό Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο στον ημιτελικό, επικρατώντας με 6-4, 6-1, 6-2. Όπως φαίνεται και από το σκορ, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ, όπου τελικά έκανε break στο δέκατο γκέιμ και το πήρε με 6-4. Στη συνέχεια στο κορτ υπήρχε… μόνον αυτός. Ηταν η δεύτερη φορά που ο Ντελ Πότρο ηττήθηκε σε ημιτελικό στο Παρίσι (το 2009 είχε ηττηθεί από τον Ρότζερ Φέντερερ).

Στον τελικό της Κυριακής (10/6), ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ (Νο 8 στον κόσμο), ο οποίος νωρίτερα επιβλήθηκε 7-5, 7-6, 6-1 του Ιταλού Μάρκο Τσεκινάτο.

Ο 24χρονος Αυστριακός, νο 8 στον κόσμο, προκρίνεται για πρώτη φορά σε τελικό Γκραν Σλαμ.Αυτή ήταν η τρίτη και… φαρμακερή φορά, που ο Τιμ έφτασε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, καθώς τις δύο προηγούμενες χρονιές δεν μπόρεσε να περάσει στον τελικό. Τώρα, θα γίνει ο πρώτος Αυστριακός που θα αγωνιστεί στον τελικό του Ρολάν Γκαρός από το 1995, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής ο Τόμας Μούστερ.Θυμίζουμε πως στον 2ο γύρο ο Ντόμινικ Τιμ είχε αποκλείσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.