Ο Niko Kovac θα είναι απο την περίοδο 2018-2019 ο νέος προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, όπως δηλώνει στο επίσημο δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα της η Γερμανική ομάδα. Θα αναλάβει τα ηνία της πρώτης ομάδας απο την 1η Ιουλίου 2018 με το συμβόλαιτο του να έχει διάρκεια 3 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2021. Μαζί με τον νέο προπονητή έρχεται και ο αδερφός του Ρόμπερτ Κόβατς ως βοηθός του.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε τον Νίκο Κόβατς ως νέο προπονητή της Μπάγερν» δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Χασάν Σαλιχάμισίτς. «Ο Νίκο ήταν ένας παίχτης της Μπάγερν, ξέρει τους ανθρώπους που συμμετέχουν, τις δομές και το DNA του συλλόγου πολύ καλά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο σωστός προπονητής για το μέλλον της Μπάγερν.

Ο Κόβατς αγωνίστηκε στην Μπάγερν Μονάχου την περίοδο 2001 μέχρι το 2003 με συνολικά 34 παιχνίδια πρωταθλήματος και 3 γκόλ κατακτώντας το Ντάμπλ την περίοδο 2002-2003 όπως επίσηςη και το Κύπελλο Ιντερκοντινένταλ το 2001.

Την Παρασκευή το γερμανικό αθλητικό περιοδικό «Sport Bild» τόνιζε πως ο Κροάτης κόουτς της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έχει συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση των Βαυαρών, για να διαδεχθεί τον Γιούπ Χάινκες.

Ο 46χρονος τεχνικός, γεννημένος στο Βερολίνο από Κροάτες γονείς, έχει κάνει σπουδαία δουλειά στην ομάδα της Φρανκφούρτης και θα κάνει το καλοκαίρι το μεγάλα άλμα στην καριέρα του. Μάλιστα η Μπάγερν έχει συμφωνήσει να προσφέρει 2.2 εκατ. ευρώ στην Αϊντραχτ για να λύσει το συμβόλαιο του.

Ο πρώην προπονητής της εθνικής Κροατίας, ο οποίος οδήγησε τη «Χρβάτσκα» στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2014, ανέλαβε το 2016 την τεχνική ηγεσία του γερμανικού συλλόγου και κατάφερε, τότε, να την κρατήσει στην κατηγορία. Ο Κόβατς έχει αγωνιστεί σε αρκετούς συλλόγους της μπουντεσλίγκα (Χέρτα, Λεβερκούζεν, Αμβούργο και Μπάγερν), ενώ στο Μόναχο θα πάρει μαζί του και τον αδερφό του, γυμναστή, Ρόμπερτ Κόβατς.