Εννέα μήνες πριν, η περίπτωση να αγωνιστεί ξανά σε επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου θα χαρακτηριζόταν ανεδαφική, αν όχι επικίνδυνη! Ο αργεντινός άλλοτε σταρ του Ολυμπιακού και της Ατλέτικο Μαδρίτης Λουτσιάνο Γκαλέτι, αφού αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω πάθησης στο συκώτι, αργότερα «χτυπήθηκε» στον νεφρό και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Δεν είχε κλείσει ακόμα τα 30 χρόνια του όταν τον Φεβρουάριο του 2010, ως ποδοσφαιριστής των Ερυθρόλευκων τότε, έμαθε ότι θα έπρεπε να βάλει τέλος στην αθλητική καριέρα του διότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να χάσει τη ζωή του εφόσον συνέχιζε να αγωνίζεται.
Το δέχθηκε ψύχραιμα, αλλά δεν το αποδέχθηκε ποτέ ως τελική εξέλιξη. Ναι μεν συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να αποτραβηχτεί από το ποδόσφαιρο και να εστιάσει την προσοχή του στη βελτίωση της υγείας του, ωστόσο είχε μόνιμα στην άκρη του μυαλού του την επιστροφή του. «Θα πολεμήσω γι’ αυτήν, θα το ξεπεράσω και αυτό το πρόβλημα και θα φορέσω ξανά ποδοσφαιρική φανέλα» δήλωσε προτού εισέλθει στο χειρουργείο τον Οκτώβριο του 2012 για να πάρει τον νεφρό του πατέρα του Ρούμπεν, που του χάρισε τη δυνατότητα να συνεχίσει φυσιολογικά τη ζωή του. Ωστόσο οι γιατροί ήταν ξεκάθαροι: «Το να παίξεις ποδόσφαιρο στο μέλλον εμπεριέχει ρίσκο, είναι μια απόφαση που μπορεί να επιφέρει νέα επιπλοκή στην υγεία σου» του είπαν. Εκείνος όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να τους ακούσει.
Σύμφωνα με τον Τύπο της Αργεντινής, ο φόβος μιας ενδεχόμενης επιπλοκής στην κατάσταση της υγείας του ήταν και ο βασικός λόγος που ο καλός του φίλος και προπονητής της Εστουντιάντες κ. Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο ξεκαθάρισε στον Γκαλέτι ότι δεν πρόκειται να του δοθεί συμβόλαιο συνεργασίας, ύστερα από αρκετές εβδομάδες προπονήσεων με την ομάδα. Εκείνος επιμένει ότι ιατρικά είναι εντάξει και σε καλή φόρμα σωματικά, έτοιμος και ικανός να παίξει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο και επιχειρεί να το πετύχει μέσω του ΟΦΗ με τον οποίο έχει προχωρήσει σε προπονητική συμφωνία. Ο Γκαλέτι προτάθηκε και στην ΑΕΚ, που θα επανεκκινήσει από τη Γ’ Εθνική, ωστόσο η περίπτωσή του δεν συζητήθηκε δεύτερη φορά λόγω ηλικίας (είναι 33 ετών), αλλά και της κατάστασης στην οποία ο Αργεντινός βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.
Ο Γκαλέτι έχει μείνει για περισσότερο από τρία χρόνια εκτός αγωνιστικής δράσης, παρ’ όλα αυτά στον ΟΦΗ μοιάζουν αποφασισμένοι να του δώσουν την ευκαιρία, προφανώς με ειδική συμφωνία που θα ξεκαθαρίζει ότι αγωνίζεται με τη θέλησή του και ότι λαμβάνει την ευθύνη ενδεχόμενης άσχημης εξέλιξης στην κατάσταση της υγείας του. Εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει για την ύπαρξη προφορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί γραπτώς την Παρασκευή (21/6), όταν ο Γκαλέτι θα αφιχθεί στην Κρήτη. Σίγουρα η καρδούλα του το λέει. Ευχή όλων των ποδοσφαιρόφιλων είναι να το λέει και το «καινούργιο» νεφρό του για να παραμείνει υγιής και να μας χαρίσει σπουδαίες ποδοσφαιρικές στιγμές, όπως μερικά χρόνια πριν…

HeliosPlus