Ενας υπέρβαρος 50χρονος Ουαλός ξεσήκωσε την κοινότητα του ίντερνετ με τις «μαγικές» ποδοσφαιρικές ικανότητές του. Ο Αντριου Κάσιντι, παρά τα παραπανίσια κιλά του, αποδεικνύεται ότι είναι ένας γητευτής της μπάλας καθώς κυριολεκτικά την κολλάει στο σώμα του.

Η απίθανη ιστορία του Κάσιντι άρχισε όταν ένας νεαρός τον κατέγραψε κρυφά με το κινητό του να «μιλάει της μπάλας» σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ. Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στο facebook και στο youtube, όπου πλέον έχει ξεπεράσει τις 1 εκατομμύριο προβολές σε διάστημα λίγων ημερών!

Η βρετανική Daily Mail εν τέλει αποκάλυψε την ταυτότητα τού μέχρι τότε αγνώστου, τον οποίο αποκαλούσαν ως «Μαραντόνα των χοντρών» και παρουσίασε την ιστορία του. Ο Κάσιντι κατάγεται από το Μίλφορντ Χάβεν, μια μικρή πόλη της Ουαλίας 13.000 κατοίκων και εργαζόταν ως ψαράς για μια 15ετία. Ωστόσο το 2002 έχασε τη δουλειά του και έκτοτε «σκοτώνει» τον χρόνο του με προπόνηση στο υπαίθριο πάρκινγκ περίπου για δύο ώρες την ημέρα.

«Απλά έκανα κάτι για να κρατιέμαι υγιής και σε φόρμα» δήλωσε ο οπαδός της Τσέλσι Κάσιντι, ο οποίος ουδέποτε έπαιξε ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο. «Ο Πελέ ήταν ο αγαπημένος μου παίκτης όταν ήμουν μικρός, ενώ τώρα είναι ο Μέσι» αποκάλυψε ο 50χρονος Ουαλός, ο οποίος μάλιστα προκάλεσε τον αργεντινό σούπερ σταρ σε μονομαχία: «Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής και θα ήθελα να συναγωνιστώ μαζί του για να δούμε ποιος θα κρατήσει την μπάλα περισσότερη ώρα στον αέρα χωρίς να πέσει στο έδαφος».

Το εντυπωσιακό είναι ότι το βίντεο των 45 δευτερολέπτων έφτασε μέχρι τους διοργανωτές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Freestyle, οι οποίοι κάλεσαν τον Κάσιντι να συμμετάσχει στο τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι τον ερχόμενο Απρίλιο. Μάλιστα θα ταξιδέψει αεροπορικώς στη διακεκριμένη θέση, με όλα τα τα έξοδα πληρωμένα, ενώ θα λαμβάνει ημερησίως 200 λίρες για το διάστημα που θα βρίσκεται εκεί. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της διοργάνωσης: «Είναι κάτι το εθιστικό. Δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του»…

Ο ίδιος δηλώνει για όσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες: «Είναι τρελό που τόσοι άνθρωποι είδαν τις ικανότητές μου. Ολα είναι θέμα πρακτικής. Εξασκούμαι περίπου δύο ώρες την ημέρα σε αυτό το πάρκινγκ. Ειλικρινά δεν ξέρω πόση ώρα μπορώ να κρατήσω την μπάλα χωρίς να πέσει κάτω. Είναι ίσως και 200 φορές».