Η πίεση για το αποτέλεσμα και η σφοδρή επιθυμία για τη νίκη, που κυριαρχούν στον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό, προκάλεσαν τη δεύτερη απόλυση προπονητή έπειτα από μόλις τέσσερις αγωνιστικές στην Α1 μπάσκετ.

Μετά τον κ.Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον κ.Βαγγέλη Αγγέλουστην τεχνική ηγεσία του Αρη, ήταν η σειρά του παλαίμαχου άσου κ.Κρις Χουγκάζνα απομακρυνθεί από τον πάγκο της Καβάλας, η διοίκηση της οποίας δεν άντεξε τις τέσσερις σερί ήττες σε ισάριθμους αγώνες του πρωταθλήματος και αποφάσισε να αντικαταστήσει τον προπονητή.

«Η ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ενημερώνει το φίλαθλο κοινό της ομάδας, ότι διακόπτει τη συνεργασία της με τον προπονητή, κ. Κρις Χουγκάζ. Αισθάνεται δε την ανάγκη, να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Χουγκάζ, για τον άψογο επαγγελματισμό που επέδειξε στη μέχρι τώρα συνεργασία μας και του εύχεται ολόψυχα καλή συνέχεια στην καριέρα του και καλή επιτυχία στο μέλλον», ήταν η ανακοίνωση της ΚΑΕ, η οποία δεν άργησε να ανακοινώσει το όνομα του διαδόχου του, κ.Δημήτρη Γαλάνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Καβάλας:

«Με ιδιαίτερη χαρά η ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας καλωσορίζει στην ομάδα, το νέο της προπονητή, κ. Δημήτριο Γαλάνη. Ο κ. Γαλάνης ήταν και πάλι προπονητής στην Ένωση την αγωνιστική περίοδο 2007-08, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Τη σεζόν 2005-06 ο 40χρονος τεχνικός είχε βρεθεί στον πάγκο του Ηρακλή αρχικά ως συνεργάτης του Ντράγκαν Ράτσα και μετά του Γιούρι Ζντοβτς. Με την αποχώρηση του Σλοβένου, ανέλαβε ως πρώτος προπονητής στους αγώνες με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, την 23η και 24η αγωνιστική, ενώ για 4 χρόνια συνεργάστηκε με απόλυτη επιτυχία ως προπονητής του Πιερικού- Αρχέλαου Κατερίνης».