Μπορεί οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού να μην μπορούσαν να σκοράρουν στο ματς με τον Πανθρακικό, το έκανε ωστόσο ένας πρώην άσος του «τριφυλλιού» για τους άλλους… πράσινους όμως! Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν αυτός που «σκότωσε» την παλιά ομάδα του και έδωσε παράλληλα την πρώτη νίκη στην τωρινή ομάδα του, που είναι και η πρώτη της ομάδας της Κομοτηνής στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο Πανθρακικός έσπασε παράλληλα και την κακή παράδοση (ο Παναθηναϊκός είχε 4 νίκες σε ισάριθμα ματς).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει, αλλά η πρώτη ευκαιρία στο ματς ήρθε για τους γηπεδούχους. Στο 14′ μετά από λάθος του Ζέκα βγήκαν στην αντεπίθεση, η μπάλα κατέληξε στον Μπαϊκαρά που αστόχησε μόνος απέναντι στον Καρνέζη, ο οποίος είχε κλείσει έξυπνα το οπτικό του πεδίο. Ένα λεπτό μετά ο Πανθρακικός έχασε νέα ευκαιρία με την κεφαλιά του Παπαδόπουλου να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 32΄ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Φορναρόλι έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Κουΐνσι, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κουτσόπουλο. Στη συνέχεια νέα προσπάθεια του Φορναρόλι δεν βρήκε το στόχο. Οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές ευκαιρίες πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 33΄ ο Παπαδόπουλος βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, προσπάθησε να κάνει προβολή, όμως βγήκε και καθάρισε ο Καρνέζης, και στο 43′ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Σισοκό και σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι «πράσινοι» ήταν πιο επιθετικοί και προσπάθησαν για το γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη. Στο 61΄ μετά από πολύ ωραία μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου στον Κουΐνσι, ο Γκανέζος κλείστηκε και σπατάλησε ακόμη μια ευκαιρία. Ο Τοτσέ στο 77′ είδε το γκολ που πέτυχε να ακυρώνεται σωστά λόγω οφ σάιντ, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Ισπανός κατάφερε να αστοχήσει από τη μικρή περιοχή σε κεφαλιά. Τελικά το γκολ ήρθε για την ομάδα της Κομοτηνής από έναν πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος στο 83′ με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη για να κάνει το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Μακροδημήτρης, Στάθης, Σαρακατσάνος – Σπυρόπουλος, Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Βιτόλο

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Στάθης (66΄ Σκλιοπίδης), Βαϊρουά (77΄ Μουναφο), Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σερφά, Μακροδημήτρης, Χρήστου, Μπαϊκαρά (66΄ Μίνγκα), Σαρακατσάνος, Λαδάκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σισοκό, Πίντο, Ζέκα, Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος (68΄ Μαυρίας), Σεϊταρίδης (59΄ Μαρίνος), Φορναρόλι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κουίνσι (70΄ Τοτσέ).