Το Γιουρόπα Λιγκ απέκτησε τα φαβορί του μετά τις εκπλήξεις που σημειώθηκαν στην 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο λόγος για τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, τη Γιουνάιτεντ και την Σίτι, οι οποίες αποκλείστηκαν από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και από τον Φεβρουάριο θα βρουν… παρηγοριά στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στην κλήρωση των αγώνων της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ που θα γίνει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στη Νιόν της Ελβετίας, στο γκρουπ των ισχυρών θα τοποθετηθούν οι 12 ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και οι 4 καλύτερες τρίτες (σύμφωνα με τη βαθμολογία τους) των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σίγουρο είναι ότι τα δύο μεγαθήρια του Μάντσεστερ στις 16 και 23 Φεβρουαρίου δεν θα βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού, αλλά ούτε και του ΠΑΟΚ αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ηττηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (15/12) στην Τούμπα από την Ρουμπίν Καζάν και κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό της.

Στην κλήρωση της 16ης Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός εκτός από τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα βρει στον δρόμο του την ισπανική Βαλένθια που επίσης «υποβιβάστηκε» από το Τσάμπιονς Λιγκ και έχει υψηλή βαθμολογία. Από το Γιουρόπα Λιγκ μέχρι στιγμής το γκρουπ των ισχυρών συμπληρώνουν οι ΠΑΟΚ ή Ρουμπίν Καζάν, Σταντάρ Λιέγης, Αϊντχόφεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Στόουκ Σίτι ή Μπεσίκτας, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μέταλιστ Χαρκόβου, Μπρυζ ή Μπράνγκα, Ατλέτικο Μαδρίτης ή Ουντινέζε, Σάλκε, Τβέντε, Αντερλεχτ ή Λοκομοτίβ Μόσχας.

Στο γκρουπ των αδυνάτων υπάρχουν μερικά μεγάλα ονόματα όπως ο Αγιαξ και η Πόρτο που προέρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ τα οποία ουδείς μπορεί να αγνοήσει. Το γκρουπ θα συμπληρώσουν επίσης οι: Τραμπζοσπόρ, Βικτόρια Πλζεν, Λέγκια Βαρσοβίας, Βασλούι ή Λάτσιο, Μπεσίκτας ή Στόουκ Σίτι ή Ντιναμό Κιέβου, Σάλτσμπουργκ ή Παρί Σεν Ζερμέν, Αλκμααρ ή Αούστρια Βιέννης, Μπράγκα ή Μπρυζ ή Μπέρμιγχαμ, Ατλέτικο Μαδρίτης ή Ουντινέζε ή Σέλτικ, Μακάμπι Χάιφα ή Στεάουα ή ΑΕΚ Λάρνακας, Φούλαμ ή Βίσλα Κρακοβίας, Αντερλεχτ ή Λοκομοτίβ Μόσχας και φυσικά ΠΑΟΚ ή Ρουμπίν Καζάν.

Η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη. Στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ δεν θα βρεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα.