Πρώτη γεύση από την ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως αυτή διαμορφώθηκε με τα δέκα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των Ερυθρολεύκων, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν σήμερα (Τρίτη 19/7) οι φίλοι του Ολυμπιακού. Στις 19.00 (nova 2) στο Γέντμπαχ της Γερμανίας οι πρωταθλητές Ελλάδας αντιμετωπίζουν την Πολόνια Βαρσοβίας στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δηλώσει ότι το εν λόγω φιλικό δεν τον ενδιαφέρει καθώς η ομάδα ως προς την τακτική θα χτιστεί κατά το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στο Ερμελο της Ολλανδίας και τα φιλικά παιχνίδια που θα δοθούν από τις 24 έως τις 31 Ιουλίου με αντιπάλους τη βελγική Βάρεγκεμ, τη γερμανική Βέρντερ Βρέμης και τις ολλανδικές Μπρέντα και Χερενφέιν. Ωστόσο η παρουσία και μόνο τόσο πολλών νεοαποκτηθέντων κάνει το παιχνίδι με την Πολόνια ενδιαφέρον.

Από τα καινούργια αποκτήματα του Ολυμπιακού εκτός αγώνα θα είναι ο ισπανός μεσοεπιθετικός Φραν Γέστε ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί την Πέμπτη στον Πειραιά για να υπογράψει συμβόλαιο και ο τραυματίας σέρβος μέσος Λιούμπομιρ Φέισα.

Αντίθετα έστω και για ένα μικρό διάστημα αναμένεται να αγωνισθούν οι Κοστάντσο, Δασκαλάκης, Μαρκάνο, Κατάι, Γκρίμπιτς, Χαβίτο, Σουμπίνιο και Παπάζογλου. Από τους παλιούς εκτός αγώνα είναι οι Μέλμπεργκ, Φετφατζίδης και Ρόμενταλ οι οποίοι ξεκίνησαν προετοιμασία πριν λίγες ημέρες και δεν είναι έτοιμοι.

Ο κ. Βαλβέρδε επί μία ώρα στην προπόνηση της Δευτέρας δούλεψε με τους αμυντικούς και επιθετικούς στις στημένες φάσεις (κόρνερ και φάουλ) ενώ είχε προγραμματίσει προπόνηση και για το πρωί της Τρίτης.