Μιλώντας σήμερα στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στο επίμαχο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, επανέλαβε την θέση του, ότι αυτό πρέπει να αποσυρθεί.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 121 από τα 129 Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της χώρας καταψήφισαν τον ‘Κλεισθένη 1’ κι ότι 9 από τις 13 ΠΕΔ το επέστρεψαν ως απαράδεκτο. «Πάρτε το πίσω», τόνισε ο κ. Πατούλης.
«Η απλή αναλογική θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και θα διαλύσει τους δήμους, γι αυτό δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για αυτό το νομοσχέδιο. Το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι το ν/σ δεν γίνεται δεκτό», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι την απόλυτη αντίθεσή τους στο κυβερνητικό νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» έχουν εκφράσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Και οι δύο ενώσεις έχουν ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση «επιχειρεί τη διάλυση της Αυτοδιοίκησης και την καταστροφή της χώρας».
Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός έχει δηλώσει ότι το εν λόγω σχέδιο νόμου «είναι η χειρότερη νομοθετική παρέμβαση για την Αυτοδιοίκηση».