Τη χρηματοδότηση έργων διαχείρισης απορριμμάτων σε δέκα περιοχές με το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρω ανακοίνωσαν την Πέμπτη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως έγινε γνωστό, εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ 2014 -2020 οι μελέτες των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων και αντίστοιχων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) των περιοχών Χαλκίδας, Λαμίας, Λάρισας, Λιβαδειάς, Βόρειου ‘Έβρου, Φωκίδας, Κέρκυρας, Λέσβου, Σαμοθράκης και Πάρου.

«Η προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και της ποιότητας της ζωής των πολιτών αποτελεί βασικό πυλώνα της αναπτυξιακή μας πολιτικής», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Χαρίτσης. « Υπολοποιούμε με συνέπεια τον νέο Εθνικό Διαχείρισης Απορριμμάτων στηρίζοντας οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμες επενδύσεις».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, επεσήμανε πως « με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σχεδιάσει σύγχρονα έργα. Οι 10 μελέτες που χρηματοδοτούμε σήμερα, θα λύσουν μεγάλες τοπικές εκκρεμότητες και θα δώσουν θέσεις εργασίας και πολύτιμες πρώτες ύλες για την κυκλική οικονομία».