Στο «ξήλωμα» της διοίκησης του ΟΣΕ, που είναι ο διαχειριστής της σιδηροδρομικής υποδομής, με την παύση του προέδρου Γιώργου Αποστολόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου Κωνσταντίνου Πετράκη, προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ, τα οποία τοποθετήθηκαν στη διοίκηση του οργανισμού τον Ιανουάριο του 2016, παύθηκαν με κοινή απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Οικονομικών Χρήστου Σπίρτζη και Ευκλείδη Τσακαλώτου που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Η σχετική ΚΥΑ φέρει ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2017, αλλά δημοσιεύτηκε περίπου έναν μήνα αργότερα στη Διαύγεια και λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του πολυνομοσχεδίου, με το οποίο εξαιρείται η μεταφορά της εταιρείας στο Υπερταμείο.

Τα πεπραγμένα της διοίκησης του ΟΣΕ που είχαν προκαλέσει δυσαρέσκεια στο υπουργείο Μεταφορών, φαίνεται ότι αποτέλεσαν μία από τις αιτίες για την παύση της διοίκησης του Οργανισμού.

Πάντως, τον τελευταίο μήνα το κλίμα μεταξύ της διοίκησης του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ήταν καλό, με το διαχειριστή της σιδηροδρομικής υποδομής να επωμίζεται την ευθύνη των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των έργων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.