Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» προχώρησε τη Δευτέρα στη υπογραφή των πρώτων 40, από τις προβλεπόμενες 49 συμβάσεις, με προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) για την φύλαξη των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου.

Με την ολοκλήρωση της υπογραφής του συνόλου των συμβάσεων, παύει η συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και οι αντίστοιχες υπηρεσίες θα παρέχονται πλέον από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την διοίκηση αυτό θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση 100.000 ευρώ περίπου κατ’ έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούνιο του 2016 έως και το φετινό Σεπτέμβριο, έχουν αυξηθεί από επτά σε 11 οι χειρουργικές αίθουσες, γεγονός που έχει συντελέσει σε αύξηση των επεμβάσεων κατά 23,2%. Επίσης, αυξήθηκαν από οκτώ σε 15 οι κλίνες της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής και των χειρουργικών τραπεζιών σε τέσσερα την εβδομάδα, λειτουργεί ΜΑΦ Παίδων, υπάρχει απογευματινή βάρδια στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με αποτέλεσμα την αύξηση των νοσηλευόμενων χρόνιων και περιπατητικών αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, από 16 σε 26 ασθενείς την ημέρα.

Τέλος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής 12 θέσεων γιατρών ατρών ΕΣΥ (Επιμελητών Β’) και ξεκίνησε η λειτουργία 36 νέων Ιατρείων στα Εξωτερικά Ιατρεία.