Την αποχώρησή τους την επόμενη εβδομάδα προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως υποστηρίζουν, ότι θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους – αντιθέτως θα τις κλιμακώσουν υπό άλλη όμως μορφή.

Οι συνθήκες στο χώρο του ξενοδοχείου, όπου παραμένουν για περισσότερο από ένα χρόνο, είναι πλέον πολύ δύσκολες, καθώς δεν υπάρχει ρεύμα ούτε νερό, λένε οι εργαζόμενοι.

Για περισσότερες από 350 ημέρες που το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό και μετά από τέσσερις πλειστηριασμούς που δεν ευοδώθηκαν, οι 150 περίπου εργαζόμενοι του ξενοδοχείου βρίσκονται σε διαρκή αβεβαιότητα, καθώς δεν μπορούν να θεωρηθούν άνεργοι ώστε να έχουν το δικαίωμα να λάβουν επίδομα ανεργία από τον ΟΑΕΔ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εργαζόμενοι σε χώρο του ξενοδοχείου επισήμαναν ότι όλο αυτό το διάστημα το μόνο που έλαβαν είναι υποσχέσεις, και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ιδιοκτησίας.

Αυτό που ζητούν είναι τα δεδουλευμένα τους, τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας τους.

Με την αποχώρησή τους από το ξενοδοχείο το κτήριο θα παραδοθεί στους προσωρινούς ιδιοκτήτες του.

Οι νέες μορφές κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, «ενδέχεται» να συνοδευτούν με παρουσία έξω από το Μαξίμου με στόχο συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ θα γίνουν και ομαδικές αγωγές κατά της ιδιοκτησίας.