Στα χέρια των ανακριτών διαφθοράς κ. Νικόλαου Τσιρώνη και κ. Χριστόφορου Μάρκου περνάει πλέον η υπόθεση των αντιαρματικών Kornet-E μετά την ποινική δίωξη που άσκησαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου και κ. Αντώνης Ελευθεριάνος, υπό την κυρία Ελένη Ράικου.
Η δίωξη αφορά τον προφυλακισμένο πρώην διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα και τον αντιπρόσωπο της εταιρείας ΚΒΡ Κωνσταντίνο Δαφέρμο, οι οποίοι βαρύνονται με τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου Kornet, διακινήθηκαν 3 εκατ. δολάρια από την προμηθεύτρια εταιρεία προκειμένου να υπογράψει ο Α. Κάντας την επίμαχη σύμβαση. Το συνολικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται στα 100 εκατ. δολάρια.
Ο Κάντας έχει ήδη καταθέσει ότι έλαβε από τον επιχειρηματία – αντιπρόσωπο της εταιρείας παράνομη προμήθεια ύψους 3% του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που σε χρήμα μεταφράζεται σε 3 εκατ. ευρώ.