Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Βυζαντινό Μουσείο πραγματοποιούν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Στον χώρο του μουσείου πραγματοποιείται άτυπη σύνοδος αξιωματούχων της ΕΕ, ενώ εκεί συγκεντρώθηκαν και εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού.

Οι απολυμένες καθαρίστριες δεν πτοούνται από τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του Αρείου Πάγου που μπλόκαρε την επαναπρόσληψή τους και παραμένουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών για ακόμη μία ημέρα.

«Δεν θα φύγουμε από εδώ, παρά μόνο έχοντας πάρει τις δουλειές μας πίσω», δηλώνουν στην εφημερίδαΤα Νέα.

Μια από τις εκπροσώπους των απολυμένων καθαριστριών, η Λίτσα Αλεξάκη δηλώνει στην εφημερίδα αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουν «γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη και το δίκιο».

Αναφερόμενη στα όσα λέγονται για «υπέρογκους μισθούς» που έπαιρναν από το υπουργείο Οικονομικών, η κ. Αλεξάκη σημειώνει: «Η πιο παλιά που είχε 24 χρόνια προϋπηρεσίας έπαιρνε 750 ευρώ. Και οι καινούργιες 450-500 ευρώ. Εγώ τώρα που απολύθηκα έπαιρνα 650 ευρώ. Δεν ήμασταν υψηλόμισθες».

Με αφορμή τους ξυλοδαρμούς που έχουν υποστεί από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., η ίδια αναφέρει: «Η βία των ΜΑΤ είναι πολύ λιγότερη από το να ρίχνουν τη ζωή μας στα σκουπίδια».