Ένα ξεχωριστό street event διοργανώνει αυτό το Σάββατο η «Διεθνής Διαφάνεια» στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης με κεντρικό μήνυμα «Ώρα να ξυπνήσουμε».

Η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδας από το Σεπτέμβριο του 2013 λειτουργεί την υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα» στο πλευρό ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα διαφθοράς.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 500 αναφορές από πολίτες που επιθυμούν να καταγγείλουν φαινόμενα διαφθοράς.

Στο πλαίσιο μεγάλης ενημερωτικής εκστρατείας με σύνθημα «Ώρα να Ξυπνήσουμε!», η «Διεθνής Διαφάνεια» κατεβαίνει στο δρόμο, διοργανώνοντας street event το Σάββατο από τις 11.00π.μ. – 17.00μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης (επί της Μητροπόλεως).

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πλατεία Αριστοτέλους

  • 11.00μ.μ./ Δεν σφυρίζουμε κλέφτικα: Οι εθελοντές της οργάνωσης φορούν σφυρίχτρες και καλούν σε ένα ηχηρό «ξύπνημα συνειδήσεων». Συνομιλούν και ενημερώνουν τον κόσμο για την Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!».
  • 13.00μ.μ./ Χτυπάμε δυνατά για ν’ ακουστούμε: Η μπάντα κρουστών Paranaue δίνει μουσικό τόνο στο μήνυμα «Ώρα να ξυπνήσουμε!»
  • 15.00μ.μ./ Ακόμα πιο ψηλά για περισσότερη διαφάνεια: Οι εθελοντές περπατούν στην πλατεία Αριστοτέλους και την παραλιακή μοιράζοντας μπαλόνια στους περαστικούς με το επιτακτικό σύνθημα-αίτημα των καιρών μας: Διαφάνεια Τώρα!

Λευκός Πύργος
11.00π.μ. – 17.00μ.μ./ Info point: Στο Λευκό Πύργο ομάδα εθελοντών της οργάνωσης με ένα ποδήλατο θα παρέχει ενημέρωση και θα προτρέπει τους πολίτες σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις της πλατείας Αριστοτέλους.

Στην Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης με σκοπό να αναφέρει περιστατικά διαφθοράς και να λάβει βοήθεια και καθοδήγηση για το πώς και πού, μπορεί να απευθυνθεί ώστε να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της καταγγελίας του.

Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να απευθύνονται και να αναφέρουν περιστατικά διαφθοράς με τους ακόλουθους απλούς τρόπους:

  • Κλήση στη Γραμμή Υποστήριξης 101 90 (Η Γραμμή Υποστήριξης λειτουργεί: Δευτέρα & Παρασκευή: 15.00μ.μ. – 19.00μ.μ., Τετάρτη: 10.00π.μ. – 14.μ.μ.)
  • On-line καταγγελία (www.transparency.gr/diafaneiatora)
  • Εκτύπωση, συμπλήρωση και ταχυδρομική ή με φαξ αποστολή φόρμας (www.transparency.gr/diafaneiatora) στα γραφεία της οργάνωσης (Θέτιδος 4, 115 28, Αθήνα, φαξ 2107224947).