Το ποσό των 101.900 ευρώ συγκεντρώθηκε από την διπλή συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα Fm 99,5 στις 18 και 19 Μαρτίου στο θέατρο Badminton, για την Κεφαλλονιά και συγκεκριμένα για την επισκευή του γηροκομείου Παλικής.

Την παράδοση της επιταγής προς την δημοτική αρχή και συγκεκριμένα προς τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Κεκάτο έκανε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα Fm 99,5 κ. Βασίλης Χιώτης, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο αμφιθέατρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

«Λένε ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και ήρθε η ώρα να κάνουμε τους λογαριασμούς. Αφού ζήσαμε δύο μαγικές βραδιές με την βοήθεια των καλλιτεχνών, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα μας, αφού ζήσαμε 2 βραδιές γεμάτες μεράκι, κέφι, ζεστασιά για τους ανθρώπους που υποφέρουν ακόμα στην Κεφαλλονιά ήρθε η ώρα να αποδώσουμε τα χρήματα που είχαμε υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε από τις δύο αυτές συναυλίες με τον τίτλο «Ένα τραγούδι για την Κεφαλλονιά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χιώτης.

Από την πλευρά του ο κ. Κεκάτος ευχαρίστησε εκ μέρους της δημοτικής αρχής όλους εκείνους που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής μουσικής γιορτής προσφέροντας ως ένα μικρό συμβολικό δώρο μια τιμητική πλακέτα του δήμου Κεφαλλονιάς στον κ. Χιώτη και στον κ. Θάνο Μικρούτσικο «για να θυμίζει πάντα την ευγένεια σας την έμπνευση να κάνετε αυτό το πολύ σημαντικό για εμάς. Γιατί αυτή η επιταγή είναι μελωδική είναι γεμάτη τέχνη» είπε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε πως «στο πρόσωπο του κύριου Μικρούτσικού βλέπουμε όλη την οικογένεια της τέχνης εξάλλου τον αγαπάμε ιδιαίτερα γιατί του έχουμε εμπιστευτεί τους στίχους του Καββαδία και είμαι σίγουρος ότι ο Καββαδίας, από εκεί που βρίσκεται, θα είναι διπλά χαρούμενος για εσάς (σ.σ. αναφερόμενος στον κ. Μικρούτσικο) αφενός γιατί “ντύνεται” με μουσική τους στίχους του και αφετέρου γιατί συνεχίζεται να σκέφτεστε την Κεφαλλονιά».

Είκοσι επτά καταξιωμένοι καλλιτέχνες υπό την διεύθυνση του Θάνου Μικρούτσικου ταξίδεψαν μελωδικά τους περίπου 5.000 θεατές που παρευρέθησαν στο θέατρο Badminton αυτές τις δύο ημέρες.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Διονύσης Σαββόπουλος «Κάτι καταφέραμε. Καλή δύναμη στην δημοτική αρχή της Κεφαλλονιάς, στον διευθυντή του γηροκομείου, καλή δύναμη σε όλη την Κεφαλλονιά και σε όλους ανεξαιρέτως καλό Πάσχα».

«Τα πολλά ευχαριστώ ανήκουν στον κόσμο. Δεν έχει σημασία αν ήμασταν αρκετοί καλλιτέχνες αγαπητοί στο κοινό. Η κατάσταση έτσι όπως είναι, είναι πολύ δύσκολη για να έρθουν 5.000 κόσμος και να πληρώσουν χρήματα. Αυτό όμως το κάνανε για τον ίδιο τον σκοπό, για την Κεφαλλονιά, γιατί υπάρχει ανάγκη για πολλά πράγματα σήμερα αλλά όταν έρχεται και ένας μεγάλος σεισμός, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρέπει να τρέξει γρήγορα» δήλωσε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Μικρούτσικος.

100 χρόνια γηροκομείο Ληξουρίου

Τα χρήματα αυτά που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την μεταστέγαση των τροφίμων του γηροκομείου Παλικής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος κ. Βασίλης Ρουχωτάς «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου. Θα ήθελα λοιπόν να σας πως ότι τα χρήματα σας θα τα αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Γιατί έχουμε ανάγκη να μεταστεγαστούμε. Ακόμα οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν βρίσκονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Κάνουμε ότι μπορούμε για να τους μεταστεγάσουμε. Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι από το κλειστό γυμναστήριο που μένουν τώρα μέχρι που θα κατορθώσουμε το κτίριο το οποίο έχει φιλοξενήσει για 70 χρόνια τους γέρου μας να επισκευασθεί και να παραδοθεί καινούριο ξανά σε χρήση».

Όπως ανέφερε στο Βήμα ο κ. Ρουχωτάς σχεδιάζεται η δημιουργία ενός προσωρινού χώρου στέγασης των 35 τροφίμων, που μέχρι αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης, σε παρακείμενο οικόπεδο με προκατασκευασμένους χώρους έως ότου ολοκληρωθεί η επισκευή του υπάρχοντος κτιρίου ή ακόμα και η εκ νέου δημιουργία ενός νέου οικήματος. «Αυτή την στιγμή υπάρχουν προσφορές εταιρειών με δομικά υλικά και προκατασκευασμένες αίθουσες οι οποίες θέλουν να μας βοηθήσουν για την δημιουργία αυτού του πρόχειρου οικισμού. Έτσι αυτά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της απαραίτητης υποδομής ώστε οι άνθρωποι που μας ανάθρεψαν να μπορούν να φιλοξενηθούν σε έναν καλύτερο χώρο» επεσήμανε ο κ. Ρουχωτάς.

Εφέτος τα φιλανθρωπικά ιδρύματα Ληξουρίου συμπληρώνουν 100 χρόνια προσφοράς προς τους κατοίκους της Παλικής ενώ τα τελευταία 70 χρόνια, οι τρόφιμοι φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο κτίριο επί της οδού Βικεντίου Χαριτάτου 12. «Όντως το κτίριο μας είναι 70 ετών αλλά η δομή μας εφέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, έναν αιώνα συνεχούς παρουσίας. Δεν σταμάτησε καθόλου να λειτουργεί, μόνο κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όπου το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως αρχηγείο των κατοχικών δυνάμεων» είπε ο κ. Ρουχωτάς.

Μάλιστα με αφορμή την συγκεκριμένη εκδήλωση ο πρόεδρος του Δ.Σ. του γηροκομείου προσκάλεσε τους καλλιτέχνες στο Ληξούρι για την πραγματοποίηση μιας πανηγυρικής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια του ιδρύματος. «Θα ήταν ευχής έργων να ‘ρθείτε να ξεκινήσουμε τον καινούριο αιώνα ενός τόσο σημαντικού φιλανθρωπικού ιδρύματος» καταλήγει.