Νέα υπόθεση με απλήρωτους ναυτικούς έρχεται στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία ναυτεργατικών σωματείων.
Ειδικότερα σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε. Ν «Ο Στέφενσων» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «Θησέας» κατήγγειλαν πως ο Α΄ Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός έχουν εγκαταλείψει το πλοίο από τις 3 Νοεμβρίου 2013.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η πλοιοκτήτρια εταιρεία «οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές στους ναυτεργάτες, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 13/11/2013, ενώ από τις 18/11/2013 η εταιρεία διέκοψε την τροφοδοσία και την παροχή πετρελαίου με αποτέλεσμα οι ναυτεργάτες να βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι και χωρίς πρόσβαση σε λιμένα λόγω του ότι το πλοίο βρίσκεται στη ράδα της Ελευσίνας».
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου και την ένταξη των συναδέλφων τους στο ν. 3816/2010 «περί εγκατάλειψης ναυτικών στην ημεδαπή».
Η ανακοίνωση εστάλη στη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας του υπουργείου Ναυτιλίας, στην Εισαγγελία Πειραιά, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας αλλά και στην πλοιοκτήτρια εταιρεία.