Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το πιο τουριστικό μέρος της Ρόδου στην μεσαιωνική πόλη δίπλα ακριβώς από το Παλάτι των Ιπποτών.

Επί μία ώρα και ένα τέταρτο καταστηματάρχες μαζί με «κράχτες» καταστηματαρχών χτυπούσαν ο ένας τον άλλον. Πετούσαν πέτρες, μπουκάλια και τραπεζοκαθίσματα προς μεγάλη έκπληξη των χιλιάδων τουριστών που τους παρακολουθούσαν. Ήταν μάλιστα, τόση η μανία των εμπλεκομένων που σε κάποια στιγμή επιχείρησαν να κλιμακώσουν τον καβγά σχεδόν σε ολόκληρη την παλιά πόλη του νησιού.

Οι τουρίστες αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ, έβγαλαν κάμερες και κινητά τηλέφωνα και άρχισαν να μαγνητοσκοπούν και να φωτογραφίζουν τον ξυλοδαρμό που ήταν όντως πρωτοφανής σε μια περίοδο που η Ρόδος «βουλιάζει» από τουρίστες.

Ο καβγάς άρχισε όταν δύο κράχτες -ο ένας αλβανικής καταγωγής- διαπληκτίστηκε με συναδέρφους του επειδή του πήραν ένα ζευγάρι από Νορβηγούς πελάτες. Στην αρχή διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους οι κράχτες αλλά έπειτα μπήκαν στον καβγά και οι καταστηματάρχες. Συνολικά ενεπλάκησαν 40 άτομα περίπου, ενώ η αστυνομία ήρθε αργότερα.

Στο αστυνομικό τμήμα της ρόδου αυτοί που προκάλεσαν το επεισόδιο δήλωσαν ότι πρόκειται για μικροπαρεξήγηση και δεν θέλησαν να υποβάλουν μηνύσεις.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των αρχών της Ρόδου προκειμένου για να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων. Να σημειώσουμε ότι πολλοί ήταν οι τουρίστες που ανέβασαν εικόνες και βίντεο από το εν λόγω περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που αποτελεί μεγάλη δυσφήμηση του ελληνικού τουρισμού.