Μήνυση για εξύβριση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέα της Κ.Ο. της Αξιωματικής ΑντιπολίτευσηςΝίκου Βούτσηκαταθέτει σήμερα Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Ειδικών Φρουρών προχωρούν στην κίνηση αυτή για τον χαρακτηρισμό «μπάτσοι» που χρησιμοποίησε πρόσφατα σε δήλωση του ο βουλευτής αναφερόμενος σε αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών ο κ. Βούτσης είχε δηλώσει: «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ’ ελάχιστο. Καλό θα ήταν ενδεχομένως μέσα από αυτή τη συζήτηση να ανοίξει ένα θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας».

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «οι Έλληνες αστυνομικοί, στις πιο αντίξοες συνθήκες κάνουν την δουλειά τους. Έχουν στερηθεί μέρος των αποδοχών τους, έχουν στερηθεί τεχνικών και υλικών μέσων, όμως δεν έχει στο ελάχιστο καμφθεί το φρόνημα και η αξιοπρέπεια τους ».

Επιπλέον επισημαίνει πως «κανείς δεν μπορεί να τους τα στερήσει όπως επιχείρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τις δηλώσεις του για ένα θέμα περί οπλοφορίας ταυτίζοντας στην ουσία τους αστυνομικούς με μπράβους της νύχτας και αποκαλώντας τους «μπάτσους», σε μια χρονική στιγμή που αποφασίστηκε ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας που κατέχουν κάποιοι πολίτες και βουλευτές».

Αιτιολογώντας την απόφαση τους για να καταθέσουν την μήνυση ανέφεραν πως «επειδή θεωρούμε ότι ο καθένας πρέπει να είναι αντιμέτωπος με τις ευθύνες του, επειδή ως Σωματείο χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε να οδηγούνται στην δικαιοσύνη οι επίορκοι αστυνομικοί, επειδή σε μια κοινωνία που συνεχώς καταρρέει η μόνη μας ελπίδα είναι η πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους, είμαστε αναγκασμένοι προασπιζόμενοι την τιμή και την υπόληψη όλων μας, να στραφούμε ποινικά σε βάρος του κ. Βούτση για τις συκοφαντικές και πάντως προσβλητικές δηλώσεις του σε βάρος όλων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας».

Ανακοίνωση με τίτλο «η αμφισβήτηση των θεσμών είναι αμφισβήτηση των αρχών της ίδιας της Δημοκρατίας» εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην οποία τονίζεται ότι προκαλεί κατάπληξη το γεγονός πως ο Ν.Βούτσης «θεώρησε σκόπιμο να εκφραστεί απαξιωτικά για τον Έλληνα Αστυνομικό, ισοπεδώνοντας με τα λεγόμενά του το ρόλο, την προσφορά και τους αγώνες μας για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία».

Σημειώνεται ακόμη πως «διαπιστώνουμε ότι στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάποιοι δεν αναγνωρίζουν την τεράστια απόσταση που έχει διανύσει η Ελληνική Αστυνομία και μάλιστα και με τη συμβολή του συνδικαλιστικού μας κινήματος, έτσι ώστε να καταστεί ο Έλληνας Αστυνομικός από παρίας του συστήματος και πειθήνιο όργανο της εκάστοτε εξουσίας, ένστολος πολίτης με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις».