Συλλήψεις χτυπημένων μεταναστών της Μανωλάδας, μόλις βγήκαν από το νοσοκομείο, κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις εκ των έξι αλλοδαπών, που πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο του Ρίου, οι οποίοι δεν διέθεταν ροζ κάρτα.

Από την αστυνομία πάντως οι συλλήψεις δεν επιβεβαιώνονται, αντίθετα, σύμφωνα με άλλες πηγές, οι αλλοδαποί που έλαβαν εξιτήριο μεταφέρθηκαν στο τμήμα μόνο για να καταθέσουν για την υπόθεση.

«Αυτή την ώρα, αφού έχουν συλλάβει τους μπαγκλαντεσιανούς εργάτες από το νοσοκομείο του Ρίου, που ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται νοσηλευόμενοι μετά το μαφιόζικο μακελειό της Μανωλάδας, καθώς και άλλους ομοεθνείς τους, τους προωθούν προς απέλαση λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών της παραμονής τους στην Ελλάδα εγγράφων», κατήγγειλε το μεσημέρι της Πέμπτης, η κ. Κανελλοπούλου.
Η βουλευτής κατήγγειλε ότι ο «ξεκάθαρος στόχος είναι να εκλείψουν οι μάρτυρες της απόπειρας μαζικής δολοφονίας εναντίον τους», καθώς όπως παρατηρούν νομικοί με την απουσία μαρτύρων, το κατηγορητήριο «αδυνατίζει» και είναι πιο εύκολο να πέσει στο δικαστήριο.
Η βουλευτή διατυπώνει, πάντως, και τα ακόλουθα ερωτήματα:
– Γιατί η Αστυνομία δεν νοιάστηκε ποτέ για την ύπαρξη αυτών των σύγχρονων δούλων στην Ηλεία;
– Γιατί η παρουσία των αρχών δεν έγινε ούτε καν ποτέ αισθητή στην περιοχή;
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, κάνοντας λόγο για «τάσεις φασιστικής εκτροπής» του κ. Δένδια και πρόσθεσε: «Αναρωτιόμαστε, όμως, δεν υπάρχει ίχνος ανθρωπιάς στην ηγεσία της Αστυνομίας της Αχαΐας; Επιτέλους, οι λαϊκοί, απλοί άνθρωποι της αστυνομίας ας βάλουν έναν φραγμό σε αυτή την κατρακύλα. Αναρωτιόμαστε, τι αντικείμενο είχε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Αγγελόπουλου με τους φραουλοπαραγωγούς της Μανωλάδας λίγη ώρα πριν από το έγκλημα; Συζητήθηκε το θέμα της διαβίωσης σε συνθήκες σκλαβιάς εκατοντάδων εργατών;»