Είναι διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse στη Ζυρίχη και ευαισθητοποιημένος πολίτης. Ο κ. Δημήτρης Πολίτης, παρακολουθώντας καθημερινά τα δύο του παιδιά, τον Γιάννο και τη Χριστίνα, να μεγαλώνουν, ανησυχεί όλο και περισσότερο για το μέλλον τους. Πιστεύει ότι οι ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην ποιοτική εκπαίδευση για όσο το δυνατόν περισσότερους νέους έχουν εξαιρετική σημασία, καθώς η γνώση αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση στη ζωή μας.
Είκοσι τρία χρόνια μετά από τη δική του αποφοίτηση από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Deree ο κ. Πολίτης είχε την ευκαιρία να βοηθήσει με έναν ξεχωριστό τρόπο στη συγκέντρωση χρημάτων για το Ταμείο Υποτροφιών του Κολεγίου.

Ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη στις 6 Απριλίου διήνυσε μέσα σε έξι ημέρες συνολικά 800 χλμ. υπό διάφορες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώνοντας έναν ποδηλατικό μαραθώνιο το σύνθημα του οποίου ήταν «Give education a spin».

Το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απριλίου μαθητές και φοιτητές με τα ποδήλατά τους τον υποδέχθηκαν στην πύλη του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή περιμένοντας με ανυπομονησία να συζητήσουν μαζί του και να μάθουν τις εμπειρίες του ταξιδιού του, μόλις λίγη ώρα μετά τον τερματισμό του BIKEATHON.

«Για εμένα το μήνυμα αυτής της προσπάθειας προς όλους είναι ότι ο καθένας πρέπει να συμβάλλει εθελοντικά με όποιες δυνατότητες έχει, έτσι ώστε η ποιοτική, η καλή εκπαίδευση να είναι προσβάσιμη ακόμα και σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα» δήλωσε στο «Βήμα».

Είναι γεγονός ότι, για να ενισχύσει το ταμείο υποτροφιών, θα μπορούσε να προσφέρει απλώς χρήματα. Για τον ίδιο όμως δεν είναι οικονομικό το θέμα. «Το νόημα είναι να βάλεις έναν δύσκολο στόχο και να κάνεις με συνέπεια αυτό που χρειάζεται για τον επιτύχεις» σημειώνει.

«Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς κάθε πρωί επί έξι συνεχείς ημέρες και να ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις 150 χλμ. σε βροχή, όπως την Κυριακή και τη Δευτέρα, ή κάτω από τον ήλιο». Αποτελεί όμως ένα μάθημα για τους νέους, μαθητές και φοιτητές, ότι η συνέπεια στους καθημερινούς στόχους και η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πολίτης πραγματοποιεί έναν αντίστοιχο μαραθώνιο για να συγκεντρώσει χρήματα για παιδιά που έχουν ανάγκη φροντίδας και υποστήριξης. Το 2010 έκανε έναν κύκλο 870 χλμ. γύρω από την Πελοπόννησο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για παιδιά με χρόνιες ρευματικές παθήσεις, ενώ το 2011 οδήγησε 900 χλμ., από τα ελληνοτουρκικά σύνορα ως την Εύβοια, για το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Θεοτόκος».

Αυτή τη φορά ο κ. Πολίτης κάλυψε με το ποδήλατό του το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ πέρασε και από την Πελοπόννησο. Με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους πέρασε από τη Νάουσα, τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, το Αγρίνιο, την Πάτρα, το Ξυλόκαστρο και τερμάτισε στην Αθήνα. Στη Μακεδονία και στην Ηπειρο αντιμετώπισε τις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες: πολλή βροχή και θερμοκρασίες της τάξης των 3 βαθμών Κελσίου.

Οποιος θέλει να δει φωτογραφίες και βίντεο της διαδρομής, καθώς και να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τον κ. Δημήτρη Πολίτη, μπορεί να επισκεφθεί το ειδικό microsite του BIKEATHON.