Μια start-up επιχείρηση που ελπίζει να ανταποκριθεί σε μια ανάγκη που προέκυψε ως «σημείο των καιρών» βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και λίγο καιρό στο Διαδίκτυο. Η πλατφόρμα nowdoctor.gr δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε το επιθυμεί να κλείσει -μέσω του Διαδικτύου- δωρεάν ιατρικό ραντεβού με τον γιατρό της ειδικότητας που έχει ανάγκη. «Ως τώρα στο site υπάρχουν τα στοιχεία περίπου 130 γιατρών,διαφόρων ειδικοτήτων. Την ίδια στιγμή περίπου 400 πολίτες έχουν γίνει μέλη» σημειώνει ο κ. Λουκάς Γερμανός, ένας από τους τρεις ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την ιδέα.

Τα κριτήρια βάσει του οποίου οι χρήστες του σάιτ μπορούν να επιλέξουν τον γιατρό τους, έχουν να κάνουν με την ειδικότητα, την τοποθεσία όπου βρίσκεται το ιατρείο του, αλλά και τους ασφαλιστικούς φορείς με τους οποίους είναι συμβεβλημένος . «Μέχρι τώρα οι γιατροί μέλη της ιστοσελίδας βρίσκονται αποκλειστικά στο νομό Αττικής. Όμως σταδιακός μας στόχος είναι στην σελίδα να ενταχθούν γιατροί από όλη την Ελλάδα».

Ο κ. Γερμανός δηλώνει πως «αυτό που στάθηκε σαν έμπνευση για την ιδέα ήταν κάποιες αντίστοιχες πρωτοβουλίες στην Αμερική». Αυτό που έδωσε όμως το τελικό κίνητρο για να προχωρήσουν στο εγχείρημα σε επαγγελματική βάση «ήταν η δημιουργία της τηλεφωνικής γραμμής του ΕΟΠΠΥ, όπου οι πολίτες απευθύνονται για να κλείσουν ραντεβού και στην οποία η χρέωση είναι ιδιαιτέρως υψηλή. Και βέβαια οι δυσκολίες που μας έχουν αναφέρει κατά καιρούς φίλοι και συμπολίτες όταν προσπαθούν να επισκεφθούν κάποιο ιατρείο. Στο nowdoctor το ραντεβού κλείνεται εντελώς δωρεάν. Τα έσοδα της ιστοσελίδας προέρχονται από τις διαφημίσεις αλλά και από την συνδρομή των γιατρών που είναι μέλη της» λέει ο κ. Γερμανός.

«Ως τώρα έχουμε πετύχει έναν αριθμό 6-7 ραντεβού την ημέρα ενώ και η ανταπόκριση από τους ασθενείς είναι θετική. Τα μόνα τηλέφωνα που έχουμε δεχτεί έχουν να κάνουν με ανθρώπους που είχαν απορίες σε σχέση με το πώς θα κλείσουν το ραντεβού μέσω Διαδικτύου». Όσον αφορά τους συνεργαζόμενους γιατρούς,«καταρχάς θεωρούν σημαντικό να βρίσκονται τα στοιχεία τους , αλλά και οι διαθέσιμες ώρες των ραντεβού τους σε μια ευπαρουσίαστη πλατφόρμα. Και βέβαια σε εποχές όπως η σημερινή, οποιοδήποτε επιπλέον ραντεβού για τον καθένα είναι ευπρόσδεκτο.


Πέρα από τον ρόλο του σαν μηχανή αναζήτησης και εύρεσης ιατρικών ραντεβού, στόχος των ανθρώπων που διαχειρίζονται το σάιτ είναι να εξελιχτεί σε ένα ολοκληρωμένο διαδικτυακό κόμβο για θέματα υγείας. «Για αυτό και δημοσιεύουμε όλα τα νέα από το χώρο της υγείας. Επιπλέον, ετοιμάζουμε μια ενότητα όπου γιατροί μέλη του nowdoctor, θα δίνουν συμβουλές και απαντήσεις σε πολίτες για θέματα που τους απασχολούν».