Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο νέος υπουργός Υποδομών, κ. Σ. Σιμόπουλος πραγματοποίησε την Πέμπτη επίσκεψη στους συγκοινωνιακούς φορείς της πρωτεύουσας,όπου «ενημερώθηκε για το θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, το οποίο διασφαλίζει τη βιωσιμότητά του ομίλου και τις θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία».



Ειδικότερα, ο υπουργός Υποδομών ενημερώθηκε από τη διοίκηση της ΟΣΥ (πρώην ΗΛΠΑΠ και ΕΘΕΛ) «για την πορεία εξυγίανσης της εταιρείας μετά την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου και ζήτησε την ολοκλήρωση των ενεργειών για τη συγχώνευση των εταιρειών στην προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργικότητας και του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου».

Επίσης, σχετικά με την ΣΤΑΣΥ (πρώην ΑΜΕΛ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ) ο κ. Σιμόπουλος «ενημερώθηκε για την θετική οικονομική πορεία του οργανισμού, η οποία αναμένεται να εμφανίσει πλεόνασμα στο τέλος της χρονιάς».

Ο υπουργός Υποδομών ζήτησε από την διοίκηση της εταιρίας «την επιτάχυνση των διαδικασιών συγχώνευσης του οργανισμού στον ενιαίο Συγκοινωνιακό φορέα – ΣΤΑΣΥ, με βάση το εγκεκριμένο οργανόγραμμα, ώστε με την συνένωση και συμπληρωματικότητα των τριών φορέων των μέσων σταθερής τροχιάς, και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συγκοινωνιακά μέσα, να καταστούν η κυρίαρχη επιλογή των πολιτών στις καθημερινές μετακινήσεις τους».

Ο κ. Σιμόπουλος τόνισε την ανάγκη για συνέχιση της προσπάθειας της βελτίωσης των αστικών συγκοινωνιών και την ανάπτυξη του κοινωνικού τους ρόλου, «με στόχο τη διαρκή βελτίωση της προσφοράς τους στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών».

Η επίσκεψη του υπουργού Υποδομών στα παλία του λημέρια (έχει διατελέσει επικεφαλής του ΟΑΣΑ στο παρελθόν) εντάσσεται «στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τους εποπτευόμενους φορείς, στην κοινή προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη».