Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δήμου Αθηναίων για το κέντρο της Αθήνας θα απασχολήσει, σήμερα Τετάρτη, την συνάντηση που θα έχουν στις 12.30 το μεσημέρι, ο υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελέσουν οι κοινές δράσεις της Πολιτείας και του Δήμου για την αναβάθμιση του Κέντρου της Αθήνας, την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας αποτελούν μια από τις προτεραιότητες που έθεσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, μετά την επιστροφή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού όπως σημείωσε την ημέρα που αναλάμβανε καθήκοντα «το κέντρο της Αθήνας είναι ένα ζήτημα για το οποίο έχω στείλει πάρα πολλές επιστολές εδώ και πολλά χρόνια στις εκάστοτε κυβερνήσεις που συμμετείχα. Δυστυχώς δεν βρήκαμε λύσεις».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγησε ότι μέχρι τώρα «δεν βρήκαμε λύσεις γιατί χρειάζονται συνέργειες και πολλές φορές αυτές οι συνέργειες δεν υπάρχουν» και παρατήρησε: «Αλλα τώρα πια δεν υπάρχει και κέντρο Αθήνας και υπάρχει μια υποβάθμιση συνολική που ειλικρινά προκαλεί και το αίσθημα μας και την ιστορία αυτής της πόλης. Γι’ αυτό λοιπόν το ζήτημα του κέντρου της Αθήνας αποτελεί μια ύψιστη προτεραιότητα».

Στο πλαίσιο της αστυνόμευσης υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από την Δευτέρα 110 από τις συνολικά 373 ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν από τις 7 το πρωί έως τη 1 τα ξημερώματα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.