Σκληρότητα και ασπλαχνία αποδίδουν στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αστυνομικοί, σχετικά με την μεταχείριση 23χρονου ειδικού φρουρού που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα!

Η σύζυγος του ειδικού φρουρού έφερε στον κόσμο, προ 13 μηνών, δίδυμα αγόρια που γεννήθηκαν και τα δύο με σύνδρομο νοητικής υστέρησης ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζουν καρδιακά προβλήματα. Ο ειδικός φρουρός, που τώρα ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του, υπέβαλε αίτημα στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου, κατ’ εξαίρεση, να ακολουθήσει την ολιγόμηνη πρακτική εκπαίδευσή του στην Πάτρα, όπου διαμένει η σύζυγός του με τα παιδιά τους. Ο ειδικός φρουρός ζήτησε αυτή τη μετάθεση λίγων εβδομάδων προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του αφού τα παιδιά του χρειάζονται διαρκή ιατρική φροντίδα. Στο αίτημα του ειδικού φρουρού επισυνάπτονται οι σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα του εδικού φρουρού μεταφέρθηκε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ η οποία το απέρριψε με το σκεπτικό να μην δημιουργηθεί «κακό προηγούμενο» με υποβολή νέων αιτημάτων για αλλαγές στους χώρους πρακτικής εκπαίδευσης των αστυνομικών. Η σχετική απόφαση έχει δημιουργήσει την δυσφορία πολλών αστυνομικών που μιλούν για «αποφάσεις ανώτατων αξιωματικών χωρίς κανένα ανθρωπιστικό κριτήριο».