Επίσημες καταγγελίες εκπροσώπων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος για απειλή άσκηση βίας από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους εργαζομένων προκειμένου να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας, επικαλέσθηκε στην εβδομαδιαία συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά του ανέφεραν πως «μας εκβιάζουν να τις υπογράψουμε». Ωστόσο δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις λέγοντας πως το θέμα της Ζώνης θα τεθεί υπό συζήτηση με μέλη διακομματικής επιτροπής αφού πρώτα κλείσει ο «φάκελος» της Ακτοπλοϊας που είναι ανοικτός αυτή την περίοδο.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση προς το ΠΑΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ανέχομαι να μοιράζεται το κράτος την εξουσία του με το ΠΑΜΕ». Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε πως δεν θα το αφήσει να κάνει «αντάρτικο» στην Ζώνη.

Ο κ. Γεωργίαδης συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να υποκρίνεται πως δεν βλέπει την κατάσταση που επικρατεί στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και παραδέχθηκε πως υπάρχει μεγάλη ανεργία στο συγκεκριμένο χώρο την ίδια στιγμή που στα ναυπηγεία της Τουρκίας υπάρχει πολυήμερη αναμονή για την κατασκευή πλοίων.

Σχετικά με τα οικονομικά αιτήματα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργατών στην Ζώνη, ορισμένα από αυτά τα χαρακτήρισε ως εξωπραγματικά, επισημαίνοντας πως σε μια περίοδο με δραματική περικοπή των μισθών δεν γίνεται κάποιοι να νομίζουν ότι μπορούν να αποφύγουν αυτή την θυσία.

Για το θέμα της αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των Ελληνικών Πετρελαίων είπε πως αντιλαμβάνεται το πρόβλημα ρευστότητας της επιχείρησης ωστόσο χαρακτήρισε την κίνηση τους ως «βεβιασμένη και καθόλου κομψή». Σημείωσε ακόμη ότι έχει ενημερωθεί ήδη για το θέμα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για περαιτέρω ενέργειες αλλά και το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Για τα ζητήματα της ακτοπλοϊας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχει γίνει μια πρώτη συνάντηση με αρμόδιους τομεάρχες από το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος σε διακομματικό επίπεδο. Και αναμένει τις εισηγήσεις τους επί των προτάσεων που έχουν καταγραφεί στο πρόσφατο πόρισμα της επιτροπής για την ακτοπλοϊα – όπου περιλαμβάνονται προτάσεις και των ναυτεργατών και των αφοπλιστών – προκειμένου να δρομολογηθούν οι όποιες αποφάσεις ληφθούν καθώς «συμφωνήσαμε ότι δεν έχει νόημα να αναβάλουμε την λύση των προβλημάτων».