Δεύτερη διερευνητική συνάντηση είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι των πρυτάνεων ΑΕΙ με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο για τα θέματα εφαρμογής του Νόμου Πλαισίου.

Στην συνάντηση συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία επανέλαβε ότι τα πανεπιστήμια θα έχουν την βοήθεια που χρειάζονται για την εφαρμογή του Νόμου, αλλά αλλαγές στο περιεχόμενο του δεν θα γίνουν.

Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων θα συναντηθούν εκ νέου με τον κ. Αρβανιτόπουλο για να συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν τον νέο Νόμο.

Στο πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πάντως οι εκλογές σε πανεπιστήμια για την ανάδειξη των νέων Συμβουλίων τους συναντούν εμπόδια. Η πρυτανική αρχή του πανεπιστημίου του Αιγαίου, με σημερινή της ανακοίνωση κάνει λόγο για την ανάγκη αναβολής των εκλογών ανάδειξης του νέου συμβουλίου διοίκησης που είχε ορισθεί για τις 19 Δεκεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει η Οργανωτική Επιτροπή, για να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και σε συνεργασία πλέον με την Πρυτανική Αρχή, όπως συμβαίνει σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας, να αναβάλει τις προκηρυχθείσες εκλογές και να αναζητήσει μια νέα ημερομηνία τους, πιθανότατα στο νέο χρόνο».

Επίσης αναφέρει ότι προχωρεί στην από κοινού και ενιαία προσφυγή Ελληνικών Πανεπιστημίων στα Συνταγματικά Δικαστήρια, αναφορικά με όλες τις «κανονιστικές διατάξεις» (υπουργικές αποφάσεις συναφείς με εκλογικές διαδικασίες εκλογής Συμβουλίου Διοίκησης ΑΕΙ, που εκδόθηκαν μετά τις 6/9/2011, καθώς και συναφής τροπολογία που εντάχθηκε σε νόμο του Υπουργείου Υγείας ΦΕΚ 4025/τ.α’, 2 Νοεμβρίου 2011).

Επίσης, στην προσφυγή του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την Υπουργική Απόφαση «Συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής Πανεπιστημίου Αιγαίου» (ΦΕΚ 2369/ τεύχος β’, 25 Οκτωβρίου 2011, Απόφαση: Αρ. Φ. 120.61/205/122058/Β2).

Η ανακοίνωση καταλήγει με τις φράσεις: «Η εξέλιξη αυτή ευελπιστούμε ότι θα επιτρέψει παράλληλα, υπό συνθήκες ηρεμίας και με σταθερό μας στόχο τη συνοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας, να υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που άπτονται τόσο των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης όσο και ευρύτερα του Ν. 4009/2011. Σε αυτό το πλαίσιο προτρέπουμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε διαδικασίες διαλόγου αναφορικά με αυτά τα ζητήματα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ευρύτερη δυνατή νομιμοποίηση των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του Πανεπιστημίου μας».