Αναστάτωση δημιουργήθηκε την Πέμπτη στον αρχιτεκτονικό κόσμο, έπειτα από το ρεπορτάζ του «Βήματος», που αποκάλυψε ότι η Συνεργασία Αριστερών Αρχιτεκτόνων, εν όψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, ζητούσε στο κείμενο αρχών της «λιγότερο κράτος».
Ο εκπρόσωπος της Συνεργασίας Αριστερών Αρχιτεκτόνων, κ. Γ. Πλατσάκης απάντησε με επιστολή, στην οποία επισημαίνει ότι «Το Βήμα» είχε στη διάθεση του «ένα προσωπικό σχέδιο κειμένου προς συζήτηση, που δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τις πάγιες θέσεις της παράταξης μας σχετικά με τις εκλογές του συλλόγου», τονίζοντας μάλιστα την αντίθεση των υποψηφίων στο αίτημα για λιγότερο κράτος.

«Η παράταξη μας είναι γνωστό ότι αγωνίζεται για ένα καλύτερο και λειτουργικότερο κράτος και όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας Διοίκησης στον ιδιωτικό τομέα» αναφέρεται στην επιστολή.

Όπως πληροφορείται «Το Βήμα», το οποίο δημοσίευσε αποσπάσματα από το κείμενο αρχών της παράταξης, η επίμαχη θέση αποσύρθηκε, λόγω της αναστάτωσης που θα προκαλούνταν στους αρχιτέκτονες του δημοσίου τομέα.