Είναι δυνατόν να υπάρχει επίδομα για την… «απαγωγή πατρός στο εξωτερικό»; Και όμως υπάρχει και μάλιστα το λαμβάνουν, εισπράττοντας, περί τις 250 ευρώ έκαστος, αρκετοί δικαιούχοι, οι οποίοι δεν γνωρίζει για ποιο λόγο το εισπράττουν και ποιος τους το ενέκρινε.

Ολα αυτά τα περίεργα επιδόματα που εισπράττουν περί τους 210.000 «δικαιούχους» και στοιχίζουν στους φορολογούμενους περί τα 6 δισ. ευρώ ετησίως, περιλαμβάνονται στο κατάλογο επιδομάτων που παραδόθηκε (μετά από απογραφή που έγινε) στον υφυπουργό Υγείας κ. Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος ήδη άρχισε τον έλεγχο για αν διαπιστώσει πόσοι είναι οι νόμιμοι δικαιούχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγάλο «κούρεμα» αρχίζει στο Δημόσιο με τα προνοιακά επιδόματα.

Ολόκληρος ο κατάλογος

Επιδόματα για κάθε γούστο και για κάθε πάθηση έφερε στο φως η απογραφή επιδομάτων και ιδού μερικά περίεργα, όπως καταγράφονται στον ειδικό κατάλογο που δόθηκε στον υφυπουργό:

Επίδομα διαθεσιμότητας, 12 επιδόματα για τυφλούς από την ενίσχυση τυφλών δικηγόρων έως ενίσχυση τυφλών επιστημόνων, εργαζομένων φοιτητών, μη εργαζομένων φοιτητών και τυφλών έμμεσα ασφαλισμένων. Τέσσερα επιδόματα για κωφάλαλους, δύο επιδόματα ομογενών (υπερηλίκων και φοιτητών), 14 επιδόματα απροστάτευτων παιδιών, στα οποία περιλαμβάνονται από τους γονείς σε διάσταση, απαγωγή… πατρός στο εξωτερικό, μετανάστευσης πατρός, φυλάκιση πατρός άνω των τριών μηνών, στράτευση πατρός, γονείς διαζευγμένοι, επίδομα τρίτου παιδιού, επίδομα πολύτεκνων, επίδομα στράτευσης (διαφορετικό από την στράτευση πατρός), επίδομα εφάπαξ 3ου παιδιού, επίδομα τρίτεκνων μητέρων.

Επιπλέον υπάρχουν επιδόματα για βιβλιάρια ανασφάλιστων, επίδομα ενοικίου, επίδομα συγγενών κωφαλάλων άνω των 65 ετών, συγγενείς κωφαλάλων κάτω των 18 ετών, επίδομα στεγαστικής συνδρομής ζεύγους, επίδομα στεγαστικής μεμονωμένων ατόμων και πολλά ακόμα, σύμφωνα με τον κατάλογο που παρουσιάζει «Το Βήμα».