Εβδομάδα κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο για την εφεδρεία, τις μισθολογικές περικοπές και τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις ενώ από το «χορό» άνοιξαν από το πρωί της Δευτέρας με καταλήψεις υπουργείων και συγκεντρώσεις.

Ειδικότερα από το πρωί τελούν υπό κατάληψη τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης και Υγείας. Συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από εργαζομένους στο υπουργείο καθώς επίσης στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά και στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων από δικαστικούς υπαλλήλους. Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Ασφαλίσεως Ελευθέρων Επαγγελματιών και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Επίσης σε δεύτερη 48ωρη απεργία εντός της εβδομάδας (από 06.00 της 19/10/2011 μέχρι 06.00 της 21/10/2011) προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η διοίκηση της οποίας θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Hδη τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ ενώ μετ΄ εμποδίων πραγματοποιούνται δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές και εξυπηρετούνται από τα φέρι μπόουτ κυρίως έκτακτα περιστατικά.

Υπενθυμίζεται πως για την Τετάρτη έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού ενώ για Τετάρτη και Πέμπτη έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας.

Το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας:

– Οι εφοριακοί ξεκινούν τη Δευτέρα δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

– Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως την Τετάρτη.

– Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 16:00 τη Δευτέρα στο Καλλιμάρμαρο οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι τους ζητούν συνάντηση το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό για να του εκθέσουν τα αιτήματα τους.

– 24ωρη απεργία από τις 07:00 της Δευτέρας πραγματοποιούν τα μέλη της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας.

– Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την Πέμπτη προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

– Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από τη Δευτέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα.

– Από σήμερ Δευτέρα τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους μεταξύ 12.00 και 15.00, σύμφωνα με απόφαση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

– Από σήμερα Δευτέρα ξεκίνησε η 10ήμερη απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

– Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν έως τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

– Οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία θα προχωρήσουν την Τρίτη σε κατάληψη των γραφείων των διοικητών και των ταμείων των νοσοκομείων. Η ΟΓΕΝΕ θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία της Τετάρτης και της Πέμπτης.

– Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη οι δάσκαλοι.

– Την Τρίτη οι καθηγητές οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς κτιρίων σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις εκπαίδευσης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

– Συνεχίζεται έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης η τριήμερη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς που εργάζονται στο Δημόσιο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

– Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

– Την Τρίτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι.

– Χειρόφρενο αναμένεται να σηκώσουν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.

Σχετικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς τρένα και Προαστιακό θα μείνει η χώρα από την Τρίτη έως και την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό. Σήμερα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ.

Επίσης την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις ενώ σε 48ωρη απεργία τις ίδιες ημέρες προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί.

Επιπλέον η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία. Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Ακόμη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης προχωρά σήμερα σε 4ωρες στάσεις εργασίας, αύριο Τρίτη σε 24ωρη απεργία, την Τετάρτη και την Πέμπτη συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και την Παρασκευή σε 24ωρη απεργία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 16.00 στην πλατεία Μητροπόλεως ενώ κλειστά θα παραμείνουν όλα τα καταστήματα την Τετάρτη.

Ψωμί για δυο ημέρες θα πρέπει να προμηθευτούν αύριο Τρίτη οι καταναλωτές καθώς η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης που προκήρυξε η ΓΣΕΒΕΕ.