Πέντε συναντήσεις με κατηγορούμενους ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», στις αρχές Απριλίου 2010, φαίνεται να είναι υπεύθυνες για την παραπομπή του 36χρονου Κώστα Κάτσενου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου στις 5 Οκτωβρίου αρχίζει η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην ένοπλη οργάνωση.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά οκτώ κατηγορούμενοι. Ο Κώστας Κάτσενος καταζητείτο από τον Μάιο του 2010 και παρουσιάσθηκε την Παρασκευή το πρωί, αυτοβούλως, συνοδευόμενος από τους δύο δικηγόρους του, στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Ο 36χρονος υπάλληλος γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή του είναι από την ορεινή Ναυπακτία. Την τελευταία διετία εργαζόταν ως συμβασιούχος στο Εθνικό Τυπογραφείο και οι συνάδελφοι του μιλούν για «ένα ιδιαίτερα ευγενικό, φιλότιμο και απλό παιδί, που η παρουσία του περνούσε σχεδόν απαρατήρητη».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν στο παρελθόν πληροφορίες ότι ο 36χρονος είχε παρουσία στον αντιεξουσιαστικό χώρο χωρίς όμως να είχε οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή ή να έχει προχωρήσει σε εκνομη ενέργεια.

Στο βούλευμα για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ο 36χρονος είχε από την 1η έως την 5η Απριλίου 2010 τρεις συναντήσεις με ήδη κατηγορουμένους ως μέλη της οργανωσης σε ένα πάρκινγκ και σε ένα αλσύλλιο κοντά στο γήπεδο του «Εθνικού Αστέρα» της Καισαριανής.

Επιπλέον στις 8 Απριλίου 2010 φέρεται να είχε δύο ακόμη συναντήσεις στην πλατεία Βικτωρίας και στη Νέα Ιωνία με μέλος της οργάνωσης. Εκείνη την περίοδο τα μέλη της οργάνωσης ήταν υπό στενή παρακολούθηση από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που φαίνεται να είχαν βρεθεί στα ίχνη τους ύστερα από τον θάνατο – σε συμπλοκή με αστυνομικούς στις 10 Μαρτίου 2010 στην Δάφνη – του 35χρονου Λάμπρου Φούντα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκμεταλλεύτηκαν ευρήματα από τηλεκάρτες που βρέθηκαν στην κατοχή του 35χρονου και φέρεται έτσι να εντόπισαν τους αναφερόμενους ως συνεργούς του.

Αμέσως μετά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις μελών της οργάνωσης η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζήτησε και τον Κώστα Κάτσενο, ο οποίος όμως εξαφανίσθηκε και δεν ξαναπήγε στην εργασία του.

Πραγματοποιήθηκε τότε έρευνα στο σπίτι του στην οδό Τριφυλλίας στους Αμπελόκηπους, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι σημαντικό που να σχετίζεται με την οργάνωση. Στο βούλευμα για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» μνημονεύεται μόνο ότι στο σπίτι του βρεθηκαν 20 κλειδιά για τα οποία δεν προέκυψε σχέση με διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν μέλη της οργάνωσης.

Από τότε άρχισε η αναζήτησή του σε διάφορα σημεία, όπως στην Αιτωλοακαρνανία, στην Κρήτη και αλλού, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη έχουν διατυπώσει την άποψη ότι πιθανώς ο καταζητούμενος – οποίος σε φωτογραφία των αστυνομικών εικονιζόταν με μακριά γενειάδα – να είχε σχεση με τον σχεδιασμό επίθεσης από τον «Επαναστατικό Αγώνα» κατά δύναμης αστυνομικών στην οδό Πανόρμου, κοντά στο κτίρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στους Αμπελόκηπους.

Σύμφωνα με αυτό το αστυνομικό σενάριο τα μέλη της οργάνωσης αμέσως μετά την επίθεση ίσως αναζητούσαν καταφύγιο στο γειτονικό διαμέρισμα του καταζητούμενου. Ομως κανένα στοιχείο δεν βρέθηκε που να αποδεικνύει αυτόν τον συσχετισμό.

Εξίσου αστήρικτη μένει και η υπόνοια, που είχε διατυπωθεί, περί μερικής αναγνώρισής του από αυτόπτες μάρτυρες επιθέσεων του «Επαναστατικού Αγωνα», καθώς κανένα τέτοιο στοιχείο δεν υπάρχει στην δικογραφία, ούτε επισημαίνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα οτιδήποτε σχετικό.

Τέλος δεν υπάρχει και κανένα εύρημα που να σχετίζεται με κάποια ενέργεια από τις έρευνες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, παρ ότι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι «δεν διέθεταν δείγματα DNA, ούτε αποτυπώματά του» για να κάνουν συγκρίσεις.