Με τους εκπροσώπους της τρόικας συναντάται το Σάββατο ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου παρουσία και του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Η συνάντηση θα γίνει στα πλαίσια των τριμερών συσκέψεων υπουργών της κυβέρνησης με την παρουσία πάντα του υπουργού Οικονομικών.

Εντωμεταξύ, την Παρασκευή το πρωί, οι τεχνικοί σύμβουλοι της Τρόικα μετέβησαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών, τη μεγαλύτερη Εισαγγελία της χώρας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη έλεγχος για τις διαδικασίες και τις ταχύτητες απονομής της Δικαιοσύνης

Οι εκπρόσωποι της τρόικας επισκέφθηκαν και το υπουργείο Δικαιοσύνης όπου τους υποδέχθηκαν οι δύο γενικοί γραμματείς Γ. Κανελλόπουλος και Ι. Ιωαννίδης. Αμέσως μετά άρχισε μαραθώνια σύσκεψη τόσο με τους γενικούς γραμματείς όσο και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Οπως δήλωσε ο Γ. Κανελλόπουλος η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και έγιναν δεκτές οι παρατηρήσεις της ελληνικής πλευράς που είχαν υποβληθεί σχετικά με τα αιτήματα της τρόικας για επίσπευση της εκδίκασης των φορολογικών υποθέσεων.

Στο μεταξύ το πρωί στο Πρωτοδικείο οι εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν στοιχεία για τον χρόνο εκδίκασης των υποθέσεων, ενώ παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα της κατάθεσης του αποκαλούμενου ηλεκτρονικού δικογράφου.

Επιπλέον, έδειξαν στην πράξη στους έλληνες δικαστές, αλλά και τους γραμματείς των Πρωτοδικείου, την απλουστευμένη διαδικασία κατάθεσης δικογράφων μέσω διαδικτύου, αντίγραφα των οποίων μπορούν να λαμβάνονται άμεσα την επομένη.

Στοιχεία, συγκεντρώνονται από τους τεχνικούς συμβούλους της τρόικας και για τις διαδικασίες διεξαγωγής των ερευνών από το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος.