Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των κινητοποιήσεων φοιτητών, ιδιοκτητών ταξί και γιατρών.

Πιο συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προς τη Βουλή κατά του νόμου-πλαισίου για τα πανεπιστήμια. Νωρίτερα, φοιτητές, μαθητές, γονείς και καθηγητές πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

H Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλει ότι η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 2.000 σχολεία λιγότερα και περισσότερα από 20.000 κενά εκπαιδευτικών, ενώ υποστηρίζει ότι το πρόβλημα των βιβλίων δεν θα έχει λυθεί ούτε έως το τέλος του χρόνου.

Αντιπροσωπεία γονέων ζήτησε κι έγινε δεκτή από τον ειδικό γραμματέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Κοντογιάννη.

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, πραγματοποίησαν το μεσημέρι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και σπουδαστές των ΤΕΙ.

Στην πλατεία Καραϊσκάκη έχουν συγκεντρωθεί ιδιοκτήτες ταξί με τα οχήματά τους, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Οι ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται από τις 5 τα ξημερώματα σε 24ωρη απεργία, κινητοποίηση που θα επαναλάβουν και το Σάββατο.

Έξω από το υπουργείο Υγείας βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι γιατροί, οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).