Την προσοχή των ατόμων που έχουν προμηθευτεί το αναλγητικό NUROFEN PLUS (αναλγητικό), κυρίως μέσω του Διαδικτύου ή κατά την παραμονή τους στην Αγγλία, εφιστούν οι αρμόδιοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Σύμφωνα με την προειδοποιητική ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής MHRA του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσα στη συσκευασία του φαρμακευτικού προϊόντος, σε τρεις διαφορετικές παρτίδες, βρέθηκαν δισκία του αντιψυχωσικού φαρμάκου Seroquel XL 50 mg και σε άλλη παρτίδα, δισκία του αντιεπιληπτικού φαρμάκου NEURONTIN.
Ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη περιεκτικότητα και εμπορική ονομασία του προϊόντος NUROFEN PLUS δεν διαθέτει άδεια κυκλοφορίας για την ελληνική αγορά και δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, δεν διατίθεται από τα φαρμακεία της χώρας μας.
Είναι, ωστόσο, πιθανό κάποιοι καταναλωτές να έχουν προμηθευτεί το προϊόν και ενδεχομένως να έχουν παραλάβει τις επίμαχες παρτίδες του φαρμάκου μέσω διαδικτύου ή κατά την παραμονή τους στην Αγγλία.
Οι αρμόδιοι του ΕΟΦ καλούν τους καταναλωτές σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα NUROFEN PLUS, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση αυτή δεν αφορά το προϊόν NUROFEN που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και δεν εμφανίζει κάποιο πρόβλημα.