Συνενώνονται ελληνικά σχολεία στη Γερμανία, ενώ κλείνουν και τάξεις ελληνικών σχολικών μονάδων στη ίδια χώρα. Οπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κυρία Φώφη Γεννηματά, πρόκειται για απόφαση επιβεβλημένη «για λόγους τόσο παιδαγωγικούς όσο και οικονομικούς, καθώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία αυτά είναι πολύ μικρός».

Τόνισε ωστόσο ότι «οι μαθητές που φοιτούν ήδη στα σχολεία αυτά θα ολοκληρώσουν την φοίτηση τους χωρίς προβλήματα». Μοναδική περίπτωση ανατροπής της απόφασης είναι στα υπό συνένωση σχολεία ή στις τάξεις που πρόκειται να κλείσουν, να εγγραφεί την επόμενη χρονιά ικανοποιητικός αριθμός μαθητών (περισσότεροι από 20).

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας:

1) Συνενώνεται, από το σχολικό έτος 2011-2012, το Λύκειο Λούντβισμπουργκ (στο οποίο προβλέπεται να φοιτήσουν 13 μαθητές στη Γ΄ Λυκείου) με το Λύκειο Στουτγκάρδης, και οι μαθητές του μεταφέρονται σε αυτό. Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι μόλις 11,5 χλμ.

2) Συνενώνεται, από το σχολικό έτος 2011-2012, το Λύκειο Νόϊσταντ (στο οποίο προβλέπεται να φοιτήσουν μόλις 17 μαθητές στη Γ΄ Λυκείου) με το Λύκειο Στουτγκάρδης, και οι μαθητές του μεταφέρονται σε αυτό. Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι μόλις 14,7 χλμ.

3) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α΄ και Β΄ Λυκείου του Λυκείου Αμβούργου, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών (περισσότεροι από 20) και θα λειτουργήσει μόνο η Γ΄ Λυκείου με 4 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

4) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α΄ Λυκείου και Β΄ Λυκείου του Λυκείου Βερολίνου, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ΄ Λυκείου με 15 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

5) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α΄ Λυκείου του Λυκείου Αννοβέρου στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσουν μόνο η Β΄ Λυκείου με 9 μαθητές και η Γ΄ Λυκείου με 10 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

6) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α΄ και Β΄ Λυκείου του Λυκείου Αουκσμπουργκ, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ΄ Λυκείου με 12 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

7) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α΄ Λυκείου του Λυκείου Μάνχαϊμ, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Β΄ Λυκείου με 4 μαθητές και η Γ΄ Λυκείου με 8 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

8) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α΄ του Γυμνασίου Κολωνίας, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών.

9) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α΄ Λυκείου και Β΄ Λυκείου του Λυκείου Λούντενσάϊντ, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ΄ Λυκείου με 8 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

10) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α΄ Λυκείου του Λυκείου Σβάϊνφουρτ, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Β΄ Λυκείου με 8 μαθητές και η Γ΄ Λυκείου με 7 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.