Στη Βουλή με αναφορά προς το νέο υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη έφερε το θέμα των μετακινήσεων με πλοία τύπου φερι μποτ των ατόμων με κινητικά προβλήματα ο βουλευτής με το Ποτάμι κ. Γιώργος Μαυρωτάς με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στο «Βήμα».
Στην αναφορά του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σας διαβιβάζουμε δημοσίευμα από τον ιστότοπο της εφημερίδας το Βήμα σχετικά με το απαράδεκτο περιστατικό εγκλωβισμού ενός νέου συμπολίτη μας, ατόμου με ειδικές ανάγκες, στο πάρκινγκ επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου τύπου φέρι μποτ με προορισμό τη Θάσο, το οποίο έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2018. Δυστυχώς δεν αποτελεί πρωτοφανές γεγονός, αλλά όπως έχει αποδειχθεί και από μαρτυρίες άλλων ΑμεΑ, συμβαίνει αρκετές φορές σε πλοία τα οποία δεν είναι καινούρια και εκτελούν δρομολόγια σχετικά κοντινών αποστάσεων. Στο εν λόγω δημοσίευμα φιλοξενείται και η ανάρτηση του παθόντος ο οποίος εκφράζει την απογοήτευση και αγανάκτησή του για την απαράδεκτη εν έτει 2018, αντιμετώπιση των ΑμεΑ στη χώρα μας.»
Ο κ. Μαυρωτάς επισημαίνει τον κίνδυνο ακόμη και για την ανθρώπινη ζωή από τέτοιες ανάλογες καταστάσεις, όταν μάλιστα προ δύο ημερών υπήρξε η εκδήλωση φωτιάς σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά.