Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις πληγείσες περιοχές στο Μάτι αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως το κύριο μέλημα της Κυβέρνησης είναι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης να είναι έμπρακτη και να μεταφραστεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και παρεμβάσεις.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός συνομίλησε στο Μάτι με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, καθώς και πως ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον υπαρχηγό της πυροσβεστικής αλλά και τους μηχανικούς του Υπ. Υποδομών που βρίσκονται στο πεδίο.

Επίσης ανέφερε πως το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό ευρεία σύσκεψη των υπουργών όπου αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για την αποκατάσταση των πληγέντων.

Όπως είπε, στη χθεσινή σύσκεψη λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις, με βάση την εισήγηση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο της 27ης Ιουλίου, για την αντιμετώπιση των παθογενειών που συνέτειναν στην τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

Ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της περιοχής αλλά και για την ενίσχυση όσων επλήγησαν να ολοκληρωθούν ταχύτατα και να είναι απλές χωρίς γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις.