Δεν φταίει ούτε η άναρχη δόμηση, ούτε η κλιματική αλλαγή για την απώλεια ανθρώπινων ζωών από την πυρκαγιά επισημαίνει οπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Μάλιστα εκτιμά ότι,«Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να φύγουν. Χρόνος υπήρχε».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, μετά από πλημμύρες, φωτιές ή σεισμούς, οι αιτίες της καταστροφής « αναζητούνται στην αυθαίρετη δόμηση, στην κατασκευή κατοικιών, οικισμών και πόλεων μέσα σε δάση και πάνω σε ρέματα. Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει η ανάλυση για το πώς έχει κάνει πιο συχνές και πιο έντονες αυτές τις καταστροφές η κλιματική αλλαγή».

Ο κ. Στασινός παραδέχεται ότι οι διαπιστώσεις αυτές έχουν βάσει, καθώς ολόκληρες πόλεις, οικισμοί και κατοικίες έχουν χτιστεί άναρχα, χωρίς κανένα πολεοδομικό σχεδιασμό μέσα σε δάση και ρέματα.

Μάλιστα, επιρρίπτει ευθύνες στην Πολιτεία, τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς, που με φρόντισαν για την παροχή ρεύματος και νερού σε όλες αυτές τις κατοικίες με στόχο την ψήφο αυτών των πολιτών, χωρίς να σκέφτονται την παράμετρο των υποδομών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Στασινού στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα».