Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τραυματιών βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι της Ραφήνας.

Με ιδιωτικά αλλά και σκάφη του Λιμενικού Σώματος, μεταφέρονται αυτή την ώρα άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί στις παραλίες από την μεγάλη φωτιά που έκαψε τα πάντα στο πέρασμα της.

Δυστυχώς, ανάμεσα σε αυτούς που ανασύρονται είναι και κάποιοι νεκροί, αυξάνοντας συνεχώς τον τραγικό απολογισμό, ενώ υπάρχουν φόβοι για πολλούς περισσότερους.

Τα ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τους τραυματίες, ενώ όσοι είναι καλά στην υγεία τους πέφτουν στην αγκαλιά των αγαπημένων τους.

Διασώθηκαν 17 άτομα στη θάλασσα – Τρεις νεκροί

Από τις παραλίες της Ανατολικής Αττικής έχει διασωθεί μεγάλος αριθμός ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν σε σημεία υποδοχής που έχουν ορισθεί στην περιοχή της Ραφήνας (Λιμεναρχείο, Δημαρχείο, Πνευματικά Κέντρα, Ξενοδοχεία, Νοσοκομεία, Κέντρο Υγείας).

Επιπρόσθετα, έχουν περισυλλεγεί από το Ε/Γ-Ο/Γ «SUPER FERRY» εννέα άτομα αλλοδαπής υπηκοότητας, που επιβιβάσθηκαν σε φουσκωτή λέμβο από ξενοδοχείο και ανοίχτηκαν ανατολικά της Ραφήνας. Επίσης, σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από τον λιμένα Ραφήνας εντοπίστηκαν και διεσώθησαν από το ταχύπλοο Ε/Γ-Ο/Γ “SUPER RUNNER” τρία ανήλικα παιδιά και δύο ενήλικες, όλοι ημεδαποί.

Δύο άτομα διεσώθησαν από την Φρεγάτα «Έλλη», ενώ επιπλέον, αλιευτικό σκάφος εντόπισε και διέσωσε μία γυναίκα ανατολικά της περιοχής Μάτι. Συνολικά από την Θάλασσα έχουν διασωθεί ως τώρα 17 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αγνοούνται ως τώρα, δύο αλλοδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Επίσης, στο Λιμεναρχείο Ραφήνας έχουν μεταφερθεί τρεις σοροί (ενός ανδρός, μίας γυναίκας και ενός κοριτσιού) τις οποίες παρέδωσαν για μεταφορά σε πλωτά μέσα του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. τα πεζοπόρα τμήματα.

Την επιχείρηση συντονίζουν στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και η φυσική ηγεσία του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Με εντολή του κ. Κουρουμπλή στην περιοχή της Ραφήνας έχει σπεύσει ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, και ο Β’ Υπαρχηγός του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.