Μια υπέρλεπτη και εύκαμπτη τηλεόραση οργανικών φωτοδιόδων (OLED) η οποία κολλάει στον τοίχο σαν μια απλή αφίσα πάχους μόλις ενός χιλιοστού με τη βοήθεια μιας μαγνητικής βάσης, είχε παρουσιάσει τον περασμένο Μάιο η LG. Λίγους μήνες αργότερα, όπως όλα δείχνουν, ο κορεατικός κολοσσός ετοιμάζει τα αποκαλυπτήρια μιας καινοτόμου τηλεόρασης-«ρολό», τα οποία φαίνεται να δρομολογούνται για την διεθνή έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show (CES 2016), τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Λας Βέγκας.

Στα τέλη Ιουλίου, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι σκόπευε να επενδύσει 1,3 δισ. δολάρια για την δημιουργία ενός υπερ-εργοστασίου παραγωγής εύκαμπτων οθονών OLED.

Ξεδιπλώστε, κολλήστε, τελειώσατε

Σύμφωνα με το κορεατικό περιοδικό «Business Korea», η LG ετοιμάζεται τώρα να «ξεδιπλώσει» την τηλεόραση-«ρολό» τεχνολογίας OLED και μεγέθους 55 ιντσών στην ερχόμενη CES 2016.

«Για την μαζική παραγωγή της πρωτοποριακής τηλεόρασης θα χρειαστεί χρόνος, ωστόσο οι εύκαμπτοι δέκτες εκτιμάται ότι θα αποτελούν τον κανόνα σε λίγα χρόνια» αναφέρει το περιοδικό.

Η εταιρεία ωστόσο, δεν θέλησε να αποκαλύψει ποια μοντέλα πρόκειται να παρουσιάσει στο πλαίσιο της έκθεσης του Λας Βέγκας.

Διαβάστε επίσης: Η τηλεόραση-«ταπετσαρία» είναι εδώ

Η τεχνολογία των εύκαμπτων οθονών χρησιμοποιείται κατά τα τελευταία χρόνια από τους τεχνολογικούς κολοσσούς για την κατασκευή κυρτών smartphones – χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των συσκευών Flex της LG και Galaxy S6 Edge της Samsung -, smartwatches, wearables και τηλεοράσεων.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το κινητό που… διπλώνει στα δύο;

Με τις εξελίξεις στο κομμάτι των νέων υλικών με πρωτοφανή ελαστικότητα να καλπάζουν αλλά και στο κόστος που τα συνοδεύει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, το σίγουρο είναι ότι μέσα στα επόμενα χρόνια δεν αποκλείεται ακόμα και οι πιο συμβατικές συσκευές να αποκτήσουν νέα έννοια ευχρηστίας, χάρη στον φουτουριστικό εύπλαστο σχεδιασμό τους.