Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Samsung είχε αναφερθεί στο concept των αναδιπλούμενων συσκευών, στο πλαίσιο της CES του 2013, στο Λας Βέγκας. Τότε είχε παρουσιάσει το πρότζεκτ YOUM, κατά το οποίο οθόνες οργανικών φωτοδιόδων γνωστές και ως OLED θα επέτρεπαν τη δημιουργία φουτουριστικών συσκευών που θα προσφέρουν στον χρήστη τη δυνατότητα να «παίζει» με το μέγεθός τους, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Μετά από αρκετό καιρό σιωπής γύρω από το εν λόγω θέμα, οι φήμες στον ξένο τύπο οργιάζουν αναφέροντας ότι τον ερχόμενο Ιανουάριο ο νοτιοκορεατικός κολοσσός πρόκειται να ταράξει τα νερά της αγοράς, λανσάροντας μια επαναστατική συσκευή ικανή να μετατρέπεται από smartphone σε… tablet!

Στιγμιότυπο από το βίντεο που είχε παρουσιάσει η Samsung στην CES του 2013

Φήμες ή αλήθεια;

Στο πλαίσιο της τότε παρουσίασής της στην CES, η Samsung είχε προβάλει ένα βίντεο γύρω από το YOUM, στο οποίο έκαναν την εμφάνισή τους δύο concept αναδιπλούμενες συσκευές. Η πρώτη ήταν ένα smartphone που άνοιγε σαν βιβλίο, επιτρέποντας στον χρήστη να χειρίζεται εύκολα το κινητό του με το ένα χέρι ή να καταφεύγει σε μια μεγαλύτερη οθόνη για πιο άνετη ανάγνωση. Η δεύτερη, έμοιαζε με ραβδί μέσα από το οποίο ξεδιπλωνόταν μια ρολαριστή οθόνη, την οποία προσάρμοζε ο ίδιος στο επιθυμητό μέγεθος.

Η «διαρροή» γύρω από την κυκλοφορία της νέας αναδιπλούμενης συσκευής – η οποία πλέον έχει κατακλύσει το Διαδίκτυο – ξεκίνησε από το μπλογκ SamMobile, το οποίο επικαλούμενο ανώνυμες πηγές υποστήριζε ότι το φουτουριστικό smartphone με κωδική ονομασία Project Valley, βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών στην Κίνα. Για την ώρα ωστόσο, τίποτα από τα όσα ακούγονται δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια την εταιρεία.

H τηλεόραση-«αφίσα» της LG

Ελαστικότητα hi-tech

Οι εύκαμπτες οθόνες βρίσκονται στο επίκεντρο των τεχνολογικών κολοσσών εδώ και χρόνια. Τον περασμένο Μάιο, η LG είχε παρουσιάσει μια υπέρλεπτη, εύκαμπτη τηλεόραση OLED ικανή να «κολλάει» στον τοίχο ως hi-tech αφίσα, χάρη στην ειδική μαγνητική βάση που την συνοδεύει. Για την αφαίρεσή της, σύμφωνα με την εταιρεία, το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι απλά να την «ξεφλουδίσει» από τον τοίχο.

Στα τέλη Ιουλίου, η LG ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει 1,3 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη αναδιπλούμενων οθονών OLED οι οποίες μάλιστα θα μπορούσαν να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά υπό μορφή καινοτόμων προϊόντων ήδη μέσα στο 2017.