Ονομάζεται Quadrofoil και είναι ένα διθέσιο ηλεκτροκίνητο καταμαράν που υπόσχεται «πτήσεις» πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το μυστικό, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του από τη Σλοβενία, κρύβεται στα τέσσερα ατσάλινα «πόδια» του τα οποία το σηκώνουν πάνω από την επιφάνεια του νερού επιτρέποντάς του να αναπτύσσει ταχύτητες που αγγίζουν τα 40 χλμ./ώρα.
Η μπαταρία της λευκής θαλάσσιας «κατσαρίδας» τής χαρίζει αυτονομία 100 χλμ. Οι επινοητές της εξηγούν ότι το τιμόνι του σε ρόλο κλειδιού απομακρύνεται από τον οδηγό κατά την αποχώρησή του από το πλωτό… αεροσκάφος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνδυνος κλοπής. Χάρη στην πουπουλένια κατασκευή του Quadrofoil από υλικά νέας τεχνολογίας, το καταμαράν για δύο δεν ξεπερνά σε βάρος τα 100 κιλά, ενώ ένα καινοτόμο σύστημα σταθεροποίησης και ελέγχου υπόσχεται σταθερότητα και ασφάλεια.
Για την ώρα η κατασκευάστρια εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία γύρω από τη μελλοντική διάθεση ή την τιμή του επαναστατικού θαλάσσιου οχήματος.
Αερόσακος για μπουφάν
Μπορεί τα μπουφάν με ενσωματωμένους αερόσακους να μην αποτελούν νέα επινόηση, αλλά συνήθως απευθύνονται σε επαγγελματίες οδηγούς μηχανής. Η ιταλική εταιρεία Alpinestars δημιούργησε το σύστημα φορετής προστασίας Tech-Air, με δυνατότητα τοποθέτησής του υπό μορφή φοδραρίσματος στο εσωτερικό διαφορετικών μπουφάν μηχανής. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να το αφαιρέσει και να το τοποθετήσει εύκολα και γρήγορα στο επόμενο μπουφάν που πρόκειται να φορέσει.
Οταν το σύστημα ανιχνεύσει πρόσκρουση –με τη βοήθεια αισθητήρων –ενεργοποιεί τον αερόσακο ο οποίος φουσκώνει προστατεύοντας το σώμα του οδηγού.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει το σύστημα του αποσπώμενου αερόσακου στην Ευρώπη μέσα στην άνοιξη, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει λεπτομέρειες γύρω από την τιμή του. Σε πρώτη φάση, υπογράμμισε, η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη για τα μπουφάν Valparaiso και Viper. Και τα δύο μπουφάν θα διαθέτουν στο μανίκι LEDάκια τα οποία θα ενημερώνουν τον κάτοχό του ότι το σύστημα του αερόσακου διαθέτει επαρκή ενέργεια για τη λειτουργία του σε περίπτωση ανάγκης.
Ο φούρνος της… ακαμάτισσας
Εναν φούρνο με υψηλή νοημοσύνη, ικανό να μετατρέπει τους χειρότερους μάγειρες σε πρώτης τάξεως σεφ, δημιούργησε η καλιφορνέζικη εταιρεία SectorQube.
O φούρνος MAID (Make All Incredible Dishes) διαθέτει δυνατότητα ασύρματης διαδικτυακής σύνδεσης (Wi-Fi) και μια οθόνη έξι ιντσών στο κέντρο του, με τη βοήθεια της οποίας προσφέρει την απαραίτητη καθοδήγηση στον χρήστη του. Αρχικά του προτείνει μια σειρά συνταγές. Κατόπιν επιλογής του επιθυμητού πιάτου, ο φούρνος απαγγέλλει τα βήματα που συνοδεύουν την παρασκευή του τηρώντας τους απαραίτητους χρόνους ώσπου ο χρήστης να μπορέσει να ολοκληρώσει με επιτυχία την όλη διαδικασία. Ακόμη, ο φούρνος προσαρμόζει αυτόματα τη θερμοκρασία και το πρόγραμμα ψησίματος για τέλεια αποτελέσματα.
Για την ώρα ο επικοινωνιακός φούρνος βρίσκεται στο Kickstarter. Κατά την εταιρεία η διάθεσή του πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2015, ενώ η τιμή του υπολογίζεται περί τα 360 ευρώ.

Πετάει, πετάει το drone

Ενα drone με μορφή πτηνού δημιούργησε μια startup από τη Γαλλία. Το Bionic Bird, όπως ονομάζεται, ελέγχεται εύκολα μέσω Bluetooth από smartphone ή ταμπλέτα (iOS). Για την ώρα μπορεί να πετάξει ως και 100 μέτρα μακριά από τον χρήστη του, ενώ μελλοντικά πρόκειται να εξοπλιστεί με HD κάμερα.

«Σύμφωνα με την ιστορία, ο άνθρωπος πάντα ονειρευόταν να μπορούσε να πετάξει»
αναφέρει η εταιρεία. «Σήμερα το Bionic Bird προσφέρει στον χρήστη μια μοναδική εμπειρία: τη δυνατότητα να μπορέσει να πετάξει σαν ένα πουλί στον ουρανό».
Κατασκευασμένο από φελιζόλ, το επαναφορτιζόμενο βιονικό πτηνό μπορεί να πραγματοποιήσει δέκα πτήσεις των οκτώ λεπτών έκαστη με μία μόνο φόρτιση, με τη βοήθεια του λευκού ενεργειακού αβγού του.
Σύμφωνα με τους οραματιστές του, το Bionic Bird πρόκειται να αποκτήσει και την αντίστοιχη εφαρμογή για συσκευές Android ως τον Φεβρουάριο του 2015. Ως τότε έχει ανοίξει τα φτερά του για την εξεύρεση κεφαλαίων μέσω του Indiegogo.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ