19-21 Μαρτίου

Βιομηχανική τεχνολογία, στη Βουλιαγμένη

«DIVANI APOLLON PALACE», ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 10, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Το Διεθνές Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ) διοργανώνει στη χώρα μας το εφετινό διεθνές συνέδριό του βιομηχανικής τεχνολογίας (ICIT). Οι θεματικές του συνεδρίου περιλαμβάνουν από συστήματα ελέγχου και υπολογιστική νοημοσύνη ως ρομποτική, κυβερνοφυσικά και ενεργειακά συστήματα, αισθητήρες και επεξεργασία σημάτων. Το πλήρες πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον ιστότοπο www.isi.gr/icit12/.

20 Μαρτίου

Περί μακροζωίας, στο ΕΙΕ

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ

Στην προτελευταία ημερίδα που διοργανώνει το ΕΙΕ στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού έτους ενεργού γήρανσης και αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών» ο ομιλητής είναι Βρετανός. Πρόκειται για τον καθηγητή Γηριατρικής στο Πανεπιστήμιο του Newcastle Tom Kirkwood, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Αυξάνοντας την ανθρώπινη μακροζωία: Καλά ή κακά νέα;». Ωρα έναρξης: 19.00 και τηλέφωνο επικοινωνίας 210 7273.501 (εσωτ. 516).

Ως τις 30 Μαρτίου

Γίνε famous σε 3 λεπτά, στο FameLab

www.britishcouncil.org/gr/greece-science-beautiful-science-famelab-2012.htm

Με στόχο να ενθαρρυνθούν οι νέοι επιστήμονες να μεταδώσουν το όραμά τους για την επιστήμη και την τεχνολογία του 21ου αιώνα διοργανώνεται και εφέτος το FameLab. Αν, λοιπόν, είστε άνω των 18 ετών, κάτοικος Ελλάδας, σπουδάζετε ή έχετε πτυχίο σε κάποιον επιστημονικό τομέα και πιστεύετε ότι μπορείτε να μεταδώσετε το μήνυμά σας μέσα σε 3 λεπτά ομιλίας, με περιεχόμενο, σαφήνεια και χαρισματικότητα, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή ως τις 30 του μήνα. Ο νικητής του ελληνικού διαγωνισμού θα κερδίσει έναν φορητό Η/Υ και δωρεάν ταξίδι στο Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham (12–17 Ioυνίου), όπου και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο FameLab International 2012. Για τις λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ανωτέρω ιστοσελίδα.