Για θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις μιλούν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, επιχειρώντας την ίδια στιγμή να υποβαθμίσουν την σημασία της πίεσης που φαίνεται να κλιμακώνεται προς την Αθήνα, με βάση και το δημοσίευμα του Reuters. Σύμφωνα με αυτό, η ελληνική κυβέρνηση έχει διορία ολίγων ημερών για να παρουσιάσει προτάσεις που θα γίνουν αποδεκτές στις Βρυξέλλες, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την Αθήνα.
Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι παρά τις δηλώσεις ευρωπαϊων αξιωματούχων, «το κλίμα στο Euro Working Group ήταν καλό και η αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας δείχνει την θέληση της χώρας για συμφωνία».
Η συγγεκριμένη φράση εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την απόφαση της ηγεσίας της κυβέρνησης να προχωρήσει ακόμη και σε υποχωρήσεις που θα είναι στο όριο του έντιμου συμβιβασμού και ενδεχομένως θα τείνουν προς τον επώδυνο, αν και οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι καθοριστικές για την λήψη των τελικών αποφάσεων.
Σε αυτό το κλίμα την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, όπου όμως υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις για το αν θα υπάρξει διεξοδική και αναλυτική συζήτηση για συγκεκριμένα μέτρα ή αν η συζήτηση θα έχει περισσότερο πολιτικά χαρακτηριστικά.
Στο Μαξίμου εκτιμούν πάντως ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και υψηλόβαθμη πηγή ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ότι «έως την Κυριακή αναμένεται να υπάρξει θετική κατάληξη».
Σε μία τέτοια την περίπτωση ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι αναλάβει πρωτοβουλίες και θα έχει έναν νέο κύκλο τηλεφωνικών επικοινωνιών με ευρωπαίους ομολόγους του.