Απάντηση μέσω του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής του Επιτροπής, έδωσε το ΠαΣοΚ στον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη και στις απόψεις περί ταύτισης των δύο άκρων.

Σε παρέμβασή του στο έκτακτο συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠαΣοΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης απέρριψε τη θεωρία των δύο άκρων και κατήγγειλε όσους επιχειρούν την ταύτισή τους στις αναλύσεις και δημιουργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Εχοντας εκφράσει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία και καταδικάζοντας τη δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, επεσήμανε ότι όλα τα πολιτικά συστήματα, σε όλο τον κόσμο, έχουν δυο άκρα όμως όποιος επιχειρεί να ταυτίσει τα δυο άκρα κάνει μεγάλο λάθος.

Οπως είπε, το ΠαΣοΚ πιστεύει ότι το πολιτικό σύστημα έχει δύο άκρα, τα άκρα όμως αυτά δεν ταυτίζονται. Η δήλωση αυτή έρχεται μια μέρα μετά την τοποθέτηση του προέδρου του ΠαΣοΚ. Ε. Βενιζέλου στον Vima.fm, όπου τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τη λογική που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός συνταγματικού τόξου.