Ραγδαίες και απρόβλεπτες εξελίξεις λαμβάνει η ενδοκυβερνητική κρίση λόγω της απόφασης του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ και όλα είναι ανοικτά.

Η έντονη διαφωνία του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ στην πρωθυπουργική απόφαση δημιουργεί σοβαρές περιπλοκές στην τρικομματική κυβέρνηση και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να φθάσουν σε οριακό σημείο οι σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων.

Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της συνάντησης που αναμένεται να έχουν στις έξι το απόγευμα οι πρόεδροι του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι κκ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης και το πως θα τοποθετηθούν έναντι του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο γραφείο του Πρωθυπουργού έχουν συζητηθεί όλα τα πιθανά σενάρια και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν αποκλείεται να επιλέξει τη…φυγή προς τα εμπρός, με ότι αυτό σημαίνει.

Ήδη, φέρεται στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά να έχει μεταφέρει στα ηγετικά κλιμάκια του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, ότι η στήριξη της πρωθυπουργικής αποφάσης, αποτελεί έμπρακτη ένδειξη εμπιστοσύνης προς την ίδια την κυβέρνηση.

Μάλιστα στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου υπάρχει ακόμα και εισήγηση για να ζητήσει ο Πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά ακόμα δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση και όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ τις επόμενες ώρες.

Νωρίς το απόγευμα πηγές του κυβερνητικού επιτελείου μετέδιδαν ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει τέτοιες σκέψεις αν και κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τις μελλοντικές του κινήσεις.