Ο οικονομολόγος κ. Β. Σιαρλής αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών, όπως αποφάσισε ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας. Ο κ. Σιαρλής θα αντικαταστήσει τον κ. Κίκη Καζαμία, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από την κυπριακή κυβέρνηση επικαλούμενος λόγους υγείας.

Ο μίνι ανασχηματισμός είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος η κυρία Πραξούλα Αντωνιάδου και τη θέση της να καταλαμβάνει ο κ. Νεοκ. Συλικιώτης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για την επιτάχυνση των διαδικασιών για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου. Νέα υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η πρώην δήμαρχος Λευκωσίας κυρία Ελένη Μαύρου, η οποία είχε στηριχθεί από το ΑΚΕΛ.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία Εσωτερικών και Εμπορίου θα γίνει την Τρίτη, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών την προσεχή Παρασκευή.

Με τα νέα πρόσωπα που εισήλθαν στην κυπριακή κυβέρνηση θα πορευτεί η κυβέρνηση Χριστόφια έως τις εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου του 2013 και θα επιχειρήσει να φέρει εις πέρας την κυπριακή προεδρία η οποία αρχίζει το δεύτερο εξάμηνο του 2012.