Δύο σημαντικές συναντήσεις είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Β. Χόγιερ, ο οποίος είπε ότι «πέραν της λιτότητας, χρειάζεται στην Ελλάδα απασχόληση, ανάπτυξη και καινοτομία» και με τον Γάλλο πρώην υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ζ. Λανγκ με τον οποίον μαζί θυμήθηκαν την Μελίνα Μερκούρη:«Αν ζούσε ακόμη, θα μπορούσε να βρει τις κατάλληλες λέξεις. Και θα έλεγε σε όλους μας «κουράγιο». Τώρα θα παλέψουμε και θα βγούμε απ΄ αυτές τις δυσκολίες», είπε ο Γάλλος πρώην υπουργός για τη «μεγάλη Μελίνα, την όμορφη Μελίνα», όπως την αποκάλεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον κ. Χόγιερ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αφού τον ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κάνει για να ενισχύσει την Ελλάδα σ΄ αυτή τη δύσκολη στιγμή, του είπε «μου έχει εντυπωθεί στο μυαλό το Marshall Plan». Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται στις προτάσεις που προσκόμισε ο κ. Χόγιερ στον κ. Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας αφού εξέφρασε τη συμπάθειά του «στον αγώνα που κάνει ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα», πρότεινε να υπάρξουν παράλληλα και προγράμματα ανάπτυξης.